Μία ακόμα σπουδαία μεταγραφή ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την ομάδα πόλο Ανδρών. Οι Πειραιώτες μετά τη λύση της συνεργασίας τους με τον Μάρκο Μπίγιατς προχώρησαν άμεσα στην αντικατάστασή του με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο. Ο διεθνής τερματοφύλακας (ημ. γέννησης 11/5/1992, 1,84μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, τριετούς διάρκειας και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο 32χρονος γκολκίπερ αγωνίστηκε στον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, όπου έπαιξε έως το 2014, όταν μετακόμισε στον Εθνικό. Το 2018, φόρεσε το σκουφάκι του ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2019, μεταγράφηκε στον ΝΟΒ.

Διεθνής με την Εθνική μας ομάδα πόλο Ανδρών και κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2023). Μαζί με τον επίσης «ερυθρόλευκο» Μανώλη Ζερδεβά, συνθέτουν το δίδυμο της Εθνικής μας κάτω από τα δοκάρια!».

Η δήλωση του Παναγιώτη Τζωρτζάτου:

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ο πιο επιτυχημένος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης θέλησε να με ενσωματώσει στο δυναμικό του. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται σταθερά στην ελίτ της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και αυτό αποτελεί πόλο έλξης για όποιον θέλει να πρωταγωνιστήσει στο άθλημά μας. Έρχομαι στον Ολυμπιακό γεμάτος φιλοδοξίες, όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά, σε μία πολύ ιστορική χρονιά για την ομάδα. Εκτός από τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου, μας δίνεται και η ευκαιρία να γίνουμε και η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα εντός συνόρων στην υδατοσφαίριση. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου, ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει όλους τους στόχους του, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όνειρο και στόχος όλων μας η κατάκτηση του Champions League».

Προηγούμενες ομάδες:

2010-14 Πανιώνιος

2014-18 Εθνικός

2018-19 ΠΑΟΚ

2019-24 ΝΟ Βουλιαγμένης