Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κιρ Στάρμερ - Ο θάνατος της μητέρας του, η κακή σχέση με τον πατέρα, ο έρωτας και ο απατεώνας

Κιρ Στάρμερ – Ο θάνατος της μητέρας του, η κακή σχέση με τον πατέρα, ο έρωτας και ο απατεώνας

Ο Κιρ Στάρμερ ανέλαβε την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος τον Απρίλιο του 2020 - λίγες εβδομάδες αφότου η πανδημία του Covid είχε επικρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τα ταραχώδη χρόνια της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο πρώην δικηγόρος που διαδέχτηκε τον Τζέρεμι Κόρμπιν δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της κούρσας του για την ηγεσία να ενώσει το Εργατικό Κόμμα και επίσης να «διατηρήσει τον ριζοσπαστισμό των τελευταίων τεσσάρων ετών».

Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι «η φαυλοκρατία πρέπει να εκλείψει», αν το κόμμα ήθελε να ανακάμψει από την εκλογική ήττα του 2019.

«Δεν πρόκειται να πετάξουμε στα σκουπίδια την τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών… ούτε πρόκειται να πετάξουμε στα σκουπίδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν», είπε στους υποστηρικτές του.

Μια από τις πρώτες εμφανίσεις του μπροστά σε ζωντανό κοινό

Σε συνέντευξή του στην πολιτική συντάκτρια του BBC, Laura Kuenssberg, ο Στάρμερ θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ώστε να μην αποδίδεται η ευθύνη για την ιστορική εκλογική ήττα των Εργατικών μόνο στην προεκλογική εκστρατεία του 2019.

Και είπε στον Andrew Neil του BBC ότι η «αμείλικτη» εστίασή του ως ηγέτης θα είναι η επιστροφή των Εργατικών στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές -που αναμένονται το 2024.

Οι περισσότερες από τις εμφανίσεις του από τότε περιορίστηκαν στο Zoom. Στην εκπομπή του ITV, Piers Morgan’s Life Stories την Τρίτη, έκανε, όμως, μια από τις πρώτες του εμφανίσεις μπροστά σε ζωντανό κοινό στο στούντιο.

Μετά τα αστεία για την καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης του Κιρ Στάρμερ την αποκάλυψη ότι το μεσαίο του όνομα ήταν Ρόντνεϊ και τον ισχυρισμό ότι «πάντα ξεχειλίζει από αντρικό πάθος» – ειδικά όταν παίζει ποδόσφαιρο την Κυριακή – μάθαμε και μερικά ακόμα πράγματα για τον άνθρωπο που θέλει να φέρει τους Εργατικούς στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά από 11 χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε από τον Μόργκαν τι θα ήθελε να είχε πει στη μητέρα του πριν πεθάνει, ο Στάρμερ είπε: «Σε αγαπώ»

Photo: Wikimedia Commons

1) Ο θάνατος της μητέρας του Κιρ Στάρμερ

Ο ηγέτης των Εργατικών έχει μιλήσει συχνά για τη μητέρα του, Τζόζεφιν Στάρμερ, και τις οδυνηρές εμπειρίες της που ζούσε με τη νόσο Still.

Σε έναν δακρύβρεχτο διάλογο με τον Πιρς Μόργκαν, ο Στάρμερ περιέγραψε την ασθένεια ως «επίθεση στις αρθρώσεις σου», προσθέτοντας: «Για μερικούς ανθρώπους έρχεται και φεύγει, για τη μαμά ήρθε και ήρθε και ξαναήρθε».

Μίλησε για τον πατέρα του, Ροντ Στάρμερ, ο οποίος ήταν «απόλυτα αφοσιωμένος» σε εκείνη και του τηλεφώνησε από το νοσοκομείο για να του πει ότι δεν θα τα κατάφερνε – και στη συνέχεια του ζήτησε να το πει στα αδέλφια του.

Ο Μόργκαν ρώτησε αν ήταν «σκληρό» να μεταφέρει αυτός τα κακά μαντάτα, αλλά ο Κιρ Στάρμερ είπε: «Δεν επρόκειτο να φύγει από το πλευρό της.

»Δεν υπήρχε περίπτωση να βγει από το νοσοκομείο, ούτε καν για να το πει στα ίδια του τα παιδιά. Θα έμενε εκεί μαζί της, όπως έκανε πάντα».

Ο Κιρ Στάρμερ είπε ότι ο θάνατος της μητέρας του, λίγες εβδομάδες πριν εκλεγεί βουλευτής το 2015, «λύγισε» τον πατέρα του, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «έζησε αλλά δεν ανέκαμψε». Όταν ρωτήθηκε από τον Μόργκαν τι θα ήθελε να είχε πει στη μητέρα του πριν πεθάνει, ο Στάρμερ είπε: «Σε αγαπώ».

Δείτε το βίντεο από το debate με τον Ρίσι Σούνακ

2) Η σχέση του με τον πατέρα του

Επιστρέφοντας στον πατέρα του, ο Μόργκαν επεσήμανε τη δύσκολη σχέση που είχε το ζευγάρι, για την οποία ο Κιρ Στάρμερ έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν.

Ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι, παρά τα επιτεύγματά του στη νομική και την πολιτική, «τον θυμάμαι μόνο μια φορά να λέει ότι ήταν περήφανος για μένα… όταν πήρα έναν καλό βαθμό, αυτό ήταν όλο».

Όταν ρωτήθηκε πώς θα χαρακτήριζε τον πατέρα του, ο Κιρ Στάρμερ πρόσθεσε: «Απόμακρος. Δεν ήταν συναισθηματικός. Ήταν δύσκολος άνθρωπος. Δεν του άρεσε πολύ η παρέα».

Είπε όμως ότι πήρε μαθήματα από αυτόν, όπως «την αίσθηση του καθήκοντος και μια ισχυρή αίσθηση υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας στην εργασία».

Και αποκάλυψε στον Μόργκαν ότι η σχέση αυτή είχε αντίκτυπο σε εκείνον ως πατέρα.

«Θα είμαι διαφορετικός με τα παιδιά μου», είπε. «Θα τα αγκαλιάζω, θα τους λέω ότι τα αγαπώ, θα με γνωρίζουν, θα τα γνωρίζω με έναν τρόπο που μάλλον δεν γνώριζα τον πατέρα μου».

Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του, Βικτόρια, έχουν έναν 16χρονο γιο και μια 13χρονη κόρη.

Το ζευγάρι έχει πλέον δύο παιδιά, αλλά ο Κιρ Στάρμερ αποκάλυψε ότι καταφέρνουν να βρουν χρόνο για μερικά γεύματα με πρωτοκλασάτα ονόματα, υπολογίζοντας την Αμάλ Κλούνεϊ

3) Πώς γνώρισε τη σύζυγό του

Ο Στάρμερ είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του, Βικτόρια, από το 2007 -εκείνη καθόταν στο ακροατήριο για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη με τον Μόργκαν.

Αλλά όταν ο Μόργκαν τον ρώτησε πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι, μάθαμε ότι δεν ήταν και η πιο ρομαντική ιστορία.

«Έκανα μια υπόθεση στο δικαστήριο και όλα εξαρτιόνταν από το αν τα έγγραφα ήταν ακριβή» δήλωσε ο Στάρμερ.

«Ρώτησα την ομάδα ποιος πραγματικά συνέταξε αυτά τα έγγραφα, είπαν ότι μια γυναίκα που ονομάζεται Βικτόρια, οπότε είπα ας έρθουμε σε επαφή».

Όταν μίλησε μαζί της από το γραφείο της ως αδελφή θαλάμου του NHS, της δημιούργησε ένταση σε σχέση με τα έγγραφα, και πριν κλείσει το τηλέφωνο άκουσε ένα σχόλιό της.

«Είπε, ‘ποιος στο διάολο νομίζει ότι είναι’, και μετά μου έκλεισε το τηλέφωνο», είπε ο Στάρμερ. «Και είχε δίκιο».

Το ζευγάρι έχει πλέον δύο παιδιά, αλλά ο Κιρ Στάρμερ αποκάλυψε ότι καταφέρνουν να βρουν χρόνο για μερικά γεύματα με πρωτοκλασάτα ονόματα, υπολογίζοντας την Αμάλ Κλούνεϊ – την οποία επαίνεσε ως «λαμπρή δικηγόρο» – και τον σύζυγό της ως φίλους.

«Ο Τζορτζ δίνει αρκετές συμβουλές, μεταξύ άλλων και σε μένα, και έχει πολύ ισχυρές απόψεις για την αμερικανική πολιτική» είπε.

Πριν από δύο χρόνια, «ένα απογευματινό γεύμα κατέληξε σε βραδινό», ενώ «υπήρχαν αρκετά άδεια μπουκάλια στο τέλος της βραδιάς, αλλά ήταν υπέροχα».

4) Ο μιμητής

Όταν ο Κιρ Στάρμερ ήταν διευθυντής της εισαγγελίας, ενεπλάκη σε μια περίεργη υπόθεση με το πρόσωπό του στο επίκεντρο.

Περιέγραψε στον Πιρς Μόργκαν πώς ο κατά συρροή απατεώνας Paul Bint είχε υποδυθεί τον Κιρ Στάρμερ έχοντας συγκεκριμένους στόχους στο μυαλό του.

«Απάντησε σε μια αγγελία στη στήλη μοναχικές καρδιές στους Sunday Times, όχι με το όνομά του αλλά με το δικό μου, λέγοντας είμαι ο Κιρ Στάρμερ, διευθυντής των δημόσιων διώξεων και δύο άνθρωποι τον δέχτηκαν στην προσφορά του», είπε.

«Στη συνέχεια προχώρησε στην προσπάθεια να αγοράσει ένα σπίτι στο όνομά μου, στην προσπάθεια να αγοράσει τέχνη στο όνομά μου και επίσης στην προσπάθεια να αυξήσει τα κόμιστρα των ταξί στο όνομά μου».

Στο τελευταίο από αυτά τα εγκλήματα που τον έπιασαν.

«Έπαιρνε ένα ταξί και πήγαινε σε μια από τις γυναίκες που έβλεπε ως «Κιρ Στάρμερ» στη West Country και μετά έλεγε, «βάλτε το λογαριασμό στην Εισαγγελία του Στέμματος»», εξήγησε.

«Ένας από τους ταξιτζήδες εμφανίστηκε στο γραφείο μου και είπε ότι θέλω τα χρήματά μου και τότε ήταν που όλοι άρχισαν να συνειδητοποιούν τι συνέβαινε».

Οι ένορκοι στο Southwark Crown Court έκριναν τον Bint ένοχο για τη διάπραξη δύο περιπτώσεων απάτης με ψευδή δήλωση, καθώς και για την κλοπή ενός βραχιολιού, τη διάρρηξη της αίθουσας ληστείας στο St Alban’s Crown Court και τη δοκιμαστική οδήγηση ενός Audi αξίας 59.000 λιρών ενώ είχε χάσει το δίπλωμά του.

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι ήταν απαίσιο για τις εμπλεκόμενες γυναίκες, αλλά έπρεπε να δει την αστεία πλευρά για τον εαυτό του όταν μία από αυτές εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

«Τους έδειξαν μια φωτογραφία μου δίπλα σε μια φωτογραφία του Paul Bint και ρώτησαν ‘νομίζετε ότι αυτός ήταν αυτός; Μία από αυτές είπε, ‘λοιπόν, όλοι μπορεί να έχουν μια κακή μέρα’».

5) Η περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε από τον Μόργκαν σχετικά με την κριτική ότι δεν δείχνει αρκετά συναισθήματα, ο ηγέτης των Εργατικών είπε: «Υπάρχει ένα τεράστιο πάθος μέσα μου, αλλά το πάθος έχει διαφορετικά σχήματα και μεγέθη».

Υποσχέθηκε μια περιοδεία στη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να μιλήσει σε ανθρώπους «που δεν ψηφίζουν πλέον Εργατικούς και να ακούσω ο ίδιος τι έχουν να πουν», απευθύνοντας έκκληση στο κοινό να «με αφήσει να βγω εκεί έξω και να με αφήσει να βγάλω τη μάσκα».

«Πρώτον, μια πρώτης τάξεως εκπαίδευση για κάθε παιδί, το δεύτερο πράγμα είναι να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει την ανασφάλεια και την ανισότητα και το τρίτο πράγμα είναι να δώσουμε πραγματική αξιοπρέπεια στην τρίτη ηλικία», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.

Τέλος, ο Μόργκαν τον ρώτησε τι μήνυμα θα έστελνε στον Μπόρις τζόνσον. Εκείνος απάντησε: «Κάντε στην άκρη. Ερχόμαστε».

Και τι θα του έλεγε αν βρίσκονταν στο γήπεδο του ποδοσφαίρου;

«Πιθανότατα θα τον έριχνα κάτω».

*Με στοιχεία από bbc.com

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024