Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ένοχος για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος ο επικεφαλής της AfD στη Θουριγγία

Γερμανία: Ένοχος για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος ο επικεφαλής της AfD στη Θουριγγία

Ο επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κρίθηκε ένοχος για δεύτερη φορά για παράβαση του ίδιου νόμου

Ένοχος για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος κρίθηκε την Δευτέρα, για δεύτερη φορά, ο επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στη Θουριγγία, Μπιορν Χέκε.

Το κρατιδιακό δικαστήριο στο Χάλε έκρινε τον Χέκε ένοχο για παράβαση της νομοθεσίας περί χρήσης συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 16.900 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το στέλεχος της AfD χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Γέρα της Θουριγγίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύνθημα των ναζί «Όλα για την Γερμανία» και επιπλέον κάλεσε το κοινό να τον μιμηθεί.

Είχε καταδικαστεί και τον Μάιο για τον ίδιο λόγο

Να σημειωθεί ότι ο Χέκε καταδικάστηκε και τον Μάιο για παράβαση του ίδιου νόμου, επειδή το 2021, σε προεκλογική εκδήλωση στη Σαξονία – Άνχαλτ χρησιμοποίησε το ίδιο σύνθημα. Σε αυτή τη δίκη, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 13.000 ευρώ. Ο πολιτικός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η συγκεκριμένη έκφραση περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες, ωστόσο η επανάληψη της πράξης και το γεγονός ότι ο Μπιορν Χέκε ήταν δάσκαλος ιστορίας, κατέστησε τον ισχυρισμό του αναξιόπιστο στο δικαστήριο.

Σε βάρος του Χέκε, ενός από τους πλέον ακραίους πολιτικούς της ακροδεξιάς AfD, έχουν απαγγελθεί και κατηγορίες για υποκίνηση μίσους, επειδή το 2022, έπειτα από κάποιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονταν μετανάστες, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ότι «ο δράστης πιθανώς είναι ψυχικά άρρωστος και πάσχει από τη διαδεδομένη μεταξύ των μεταναστών ασθένεια, που κάνει τους ασθενείς να φωνάζουν ‘αλαχού ακμπάρ’ και διαστρεβλώνει την αντίληψή τους, ώστε να βλέπουν τους άπιστους οικοδεσπότες τους ως ανάξιους να ζουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Υπογράφει στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια ο Έβανς

Ο Ολυμπιακός υπογράφει για δύο χρόνια τον Κίναν Έβανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024