Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συνάντησε την οικογένειά του εν μέσω πιέσεων να παραιτηθεί μετά το ντιμπέιτ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συνάντησε την οικογένειά του εν μέσω πιέσεων να παραιτηθεί μετά το ντιμπέιτ

Οι Δημοκρατικοί πιέζουν -τουλάχιστον μέσω του τύπου- την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν να τον πείσουν να παραιτηθεί. Θα τους ακούσει;

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με την οικογένειά του την Κυριακή, μια συζήτηση που πιστεύεται ότι θα περιελάμβανε συζήτηση για το πολιτικό του μέλλον, παρόλο που ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως «ήταν ήδη προγραμματισμένο να γίνει» πριν από το καταστροφικό προεδρικό ντιμπέιτ της Πέμπτης απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ έγινε καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν μετά τις τεράστιες επιπτώσεις του ντιμπέιτ, στο οποίο η εμφάνιση του ανέδειξε τα τρωτά του σημεία και προκάλεσε ειδικούς, μέσα ενημέρωσης και ψηφοφόρους να τον καλέσουν να αποχωρήσει. Άτομα του κύκλου του δήλωσαν στο NBC News ότι μόνο ο πρόεδρος και η Τζιλ Μπάιντεν θα λάβουν τις όποιες κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία, αν και τα παιδιά και τα εγγόνια του ζευγαριού ήταν παρόντα.

«Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να είναι ανεπίσημη ή να είναι εκ των υστέρων», δήλωσε πηγή στο δίκτυο, προσπαθώντας να περιορίσει τις εικασίες. Παρομοίως, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης προσπάθησε επίσης να απορρίψει τις αναφορές ότι η σύνοδος κορυφής της οικογένειας Μπάιντεν επρόκειτο να συζητήσει την πιθανή παραίτησή του. «Η υπόθεση του ρεπορτάζ (του NBC) δεν είναι ακριβής», δήλωσε αξιωματούχος σε ενημέρωση στην αεροπορική βάση McGuire του Νιου Τζέρσεϊ.

Η συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ, είπε, «ήταν γνωστή στην καθοδήγησή μας πριν από το ντιμπέιτ. Ήταν στο πρόγραμμα εδώ και εβδομάδες. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο σε αυτό».Ο αξιωματούχος, ωστόσο, δεν αρνήθηκε ότι το θέμα θα τεθεί. Το NBC, εν τω μεταξύ, μετέδωσε ότι η διάθεση του Μπάιντεν ιδιωτικά ήταν «χωρίς αυτοπεποίθηση» και «ταπεινωμένη» μετά το ντιμπέιτ και ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογένειά του για υποστήριξη.

Μετά την κάκιστη εμφάνιση στο ντιμπέιτ της Πέμπτης, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της περιοδείας του.

«Τα ΜΜΕ φταίνε» – Το επιτελείο του μας έκανε gaslighting, λέει μέλος της επιτροπής των Δημοκρατικών

Η προεκλογική του εκστρατεία απέκρουσε ομοίως την κριτική για την απόδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ ως φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης. Το Associated Press ανέφερε ότι υπήρξε ένα τεταμένο τηλεφώνημα μεταξύ των μελών της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και του επιτελείου της εκστρατείας του. «Υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αλλά δεν τα ακούσαμε αυτά. Μας έκαναν gaslighting» είπε ο Τζο Σάλαζαρ, μέλος της επιτροπής.

Ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες έχουν εκφράσει κατ’ ιδίαν ανησυχίες και ελπίζουν ότι ο Μπάιντεν θα αποσυρθεί από την κούρσα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σε μεγάλο βαθμό παρέμειναν σταθεροί στη δημόσια υποστήριξη της εκστρατείας του Μπάιντεν.

«Μπορεί να έχεις μια δύσκολη νύχτα, μπορεί να έχεις μια κακή νύχτα, αλλά το επόμενο πρωί σε καθορίζει. Και αυτό που είδα λιγότερο από 24 ώρες μετά την παράσταση της προηγούμενης νύχτας ήταν ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν στα καλύτερά του, ενεργητικός, σε πλήρη εγρήγορση», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ στην εκπομπή The Weekend του MSNBC .Η Πελόζι, μιλώντας επίσης στο MSNBC, έστρεψε την κριτική της στον Τραμπ, ενώ παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν μια καλή βραδιά» για τον Μπάιντεν.

«Πώς μπορείς να κάνεις μια νόμιμη συζήτηση όταν κάποιος λέει εντελώς ψέματα; Πρέπει να διαλύσεις εντελώς τα ψέματά τους», είπε. «Γιατί μιλάμε όλοι για τον Τζο Μπάιντεν; (Ο Τραμπ) είναι γέρος, δεν έχει ροή σκέψης που να είναι λογική, και κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. Είδατε στη μία πλευρά της οθόνης ακεραιότητα, ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, είδατε ανεντιμότητα και ιδιοτελή ψέματα».

Το ζήτημα δεν είναι πως ο Μπάιντεν ήταν κακός στο ντιμπέιτ. Το ζήτημα είναι πως ήταν χειρότερος από έναν υποψήφιο που είπε 25+ ψέματα σε εθνικό δίκτυο. Πλέον μόνο η Τζιλ Μπάιντεν μπορεί να τον πείσει να παραιτηθεί.

Η αντιπρόεδρος, η οικογένεια και οι πιθανοί αντικαταστάτες

Σε άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις προσπάθησε επίσης να επαναλάβει την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο Μπάιντεν και να διαψεύσει τις φήμες ότι θα επιδιώξει να τον αντικαταστήσει.

«Στο Οβάλ Γραφείο, διαπραγματευόμενος διακομματικές συμφωνίες, τον βλέπω στην αίθουσα καταστάσεων να κρατάει τη χώρα μας ασφαλή» είπε η Καμάλα Χάρις, ενώ την άλλη μέρα πρόσθεσε ότι «Επειδή έχουμε ξαναδώσει αυτή τη μάχη, λέω με πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουμε». Θα ξέρουμε τι εκπροσωπούμε, ώστε να ξέρουμε για τι πρέπει να αγωνιστούμε».
Και ο ίδιος ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση στους δωρητές του «Σας υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», είπε.

Η πορεία προς τα εμπρός για τους Δημοκρατικούς είναι γεμάτη αβεβαιότητα. Κανένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Μπάιντεν δεν έχει αποδείξει ότι έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από τον ίδιο τον πρόεδρο, και η απειλή μιας προεδρίας Τραμπ και ο αντίκτυπός της σε βασικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη.

Η εσωτερική συνάντηση της Κυριακής πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνήματα με την ανώτερη ηγετική ομάδα του Μπάιντεν. Αλλά η συζήτηση που θα έχει με την Τζιλ Μπάιντεν και τα παιδιά και τα εγγόνια του θα μπορούσε να έχει περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον αυτής της εκλογικής χρονιάς. Το ζήτημα είναι πως δεν τον πιστεύουν ούτε από το επιτελείο του, όμως κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από έναν εν ενεργεία πρόεδρο να παραιτηθεί. Για αυτό επιστρατεύτηκε η οικογένειά του.

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024