Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης

Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα έλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πιο φημισμένη ναυτική ακαδημία των ΗΠΑ

Στη φετινή τελετή αποφοίτησης της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης έλαβε μια σημαντική τιμητική διάκριση.

Σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του, απονεμήθηκε στον ιδρυτή και πρόεδρο της Capital Maritime Trading Corp. ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η 181η τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης (Massachusetts Maritime Academy) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, παρουσία εκπροσώπων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, εκπροσώπων της Πολιτειακής Βουλής, όπως ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Στήβεν Ξιάρχος, επιφανών στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου και της ναυτιλιακής κοινότητας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχώρισαν ο ναύαρχος εν αποστρατεία William ‘Bud’ Flanagan, ο Michael Tusiani, επίτιμος πρόεδρος της Poten & Partners, ο Gerhard Kurz με μακρά διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν μία από τις τέσσερις προσωπικότητες που η Ακαδημία επέλεξε να τιμήσει στη φετινή τελετή.

Μαζί του βραβεύτηκαν, λαμβάνοντας τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα:

– Ο πολιτειακός γερουσιαστής Michael J. Rodrigues, που εκπροσωπεί την πρώτη περιφέρεια του Μπρίστολ και Πλίμουθ από το 2010 και είναι επικεφαλής της Επιτροπής Τρόπων και Μέσων της πολιτειακής Γερουσίας, δηλαδή της επιτροπής που επιβλέπει τα ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό της Πολιτείας.

– Ο διευθύνων σύμβουλος της NUCOR, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής χάλυβα στις ΗΠΑ, Leon Topalian, που είναι μάλιστα και απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης.

– Ο Ταξίαρχος Enoch “Woody” Woodhouse II, ένα από τα τελευταία εν ζωή μέλη των “Tuskegee”, της πρώτης ομάδας Αφροαμερικανών πιλότων στην ιστορία της Αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού που υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο μόνος Ελληνας πολίτης μεταξύ των τιμώμενων προσώπων, η μπάντα της Ακαδημίας παιάνισε μαζί με τον αμερικανικό και τον ελληνικό εθνικό ύμνο προς τιμήν του κατά την έναρξη της τελετής.

O πρόεδρος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης Ναύαρχος Φράνσις Μακντόναλντ

Μετά τον ελληνικό και τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, την τελετή άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης Ναύαρχος Φράνσις Μακντόναλντ.

Μιλώντας στους αποφοίτους υπογράμμισε πόσο περήφανος είναι για τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία και στη συνέχεια παρουσίασε τις τέσσερις προσωπικότητες που θα βραβεύονταν με τα ακόλουθα λόγια:

«Ξεκινώντας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Capital Maritime and Trading Corp. Ευάγγελο Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης διοικεί από την Αθήνα, στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες και μερικούς ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, και τον τιμούμε ως τον διεθνή επιχειρηματικό ηγέτη μας. Κύριε Μαρινάκη, σας ευχαριστούμε που διανύσατε περίπου 5.000 μίλια για να είστε μαζί μας σήμερα. Και καλώς ήρθατε στην τάξη του 2024. Καλωσορίζουμε τον γερουσιαστή Michael Rodrigues από την πρώτη περιφέρεια του Μπρίστολ και του Πλίμουθ ως τη δεύτερη προσθήκη μας σε αυτή τη μεγάλη τάξη. Ο Γερουσιαστής Rodrigues έχει υπηρετήσει αυτή την Κοινοπολιτεία ξεκινώντας από τη Βουλή το 1996, στη Γερουσία από το 2011. Ο γερουσιαστής Rodrigues είναι ανυποχώρητος στην υποστήριξή του για τη δημόσια εκπαίδευση και πραγματικά έχει μια αδυναμία για το ιστιοφόρο της Κοινοπολιτείας, το Ernestina Morrissey, το οποίο είναι δεμένο στην αποβάθρα μας σήμερα. Σήμερα τον τιμούμε ως τον ηγέτη της δημόσιας προσφοράς μας. […] Ο τρίτος επίτιμος αποδέκτης που θα πραγματοποιήσει επίσης την ομιλία έναρξης είναι ο Leon Topalian, απόφοιτος της Ακαδημίας, υπερήφανο μέλος της τάξης του 1991, κ. Topalian, και τώρα εντάσσεται στην τάξη του 2024 καθώς τιμάται ως ο εθνικός επιχειρηματικός ηγέτης μας.[…] Ο Leon ανέλαβε καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nucor Steel, μιας εταιρείας του Fortune 500 που μόλις ανακοίνωσε το 205ο συνεχόμενο τριμηνιαίο μέρισμά της. Ένα καταπληκτικό επίτευγμα. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, Λεόν. Καλώς ήρθατε και πάλι. Η τέταρτη προσθήκη μας στην τάξη είναι ο Ταξίαρχος Woody Woodhouse. Ο Ταξίαρχος Woodhouse τιμάται ως στρατιωτικός μας ηγέτης για τις εκπληκτικές υπηρεσίες του στη χώρα του, ως Tuskegee Airman στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εν ολίγοις, ήταν Top Gun πολύ πριν ο Tom Cruise γίνει Top Gun. Και δυστυχώς, ο Ταξίαρχος Woodhouse δεν μπορεί να είναι μαζί μας σήμερα καθώς κόλλησε μια μικρή ασθένεια μετά το ταξίδι του στη Νορμανδία της Γαλλίας, στο πλαίσιο του 80ού εορτασμού της D-Day.»

Παρουσιάζοντας το έργο της Ακαδημίας υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Ακαδημία προσφέρει και μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ συνεχάρη τους αποφοίτους για τη δύναμη, επιμονή και αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις προκλήσεις των σπουδών τους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Leon Topalian, CEO της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας NUCOR, τον πολιτειακό γερουσιαστή Michael Rodrigues,  και τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη

Τιμώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνολική παρουσία και προσφορά του

Κατά το παρελθόν έχουν βραβευτεί από την Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης προσωπικότητες όπως ο πρώην Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο τέως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπάκερ και η αστροναύτης της NASA Σουνίτα Γουίλιαμς.

Το γιατί επιλέχτηκε να είναι φέτος στα τιμώμενα πρόσωπα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άρα και στα πρόσωπα που καλούνται να πραγματοποιήσουν ομιλία για να εμπνεύσουν τους αποφοίτους της Ακαδημίας, φαίνεται και από το κείμενο που διαβάστηκε και με το οποίο δικαιολόγησαν αυτή την απόφαση:

«Ο Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης είναι διεθνής επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Έγινε πρώτα γνωστός στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά έκτοτε έχει επενδύσει στον αθλητισμό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις υπηρεσίες καταναλωτών, την πράσινη ενέργεια και τα ακίνητα.

Ο Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp. Ο Όμιλος Capital ελέγχει σήμερα έναν στόλο 130 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 12,5 εκατομμυρίων τόνων (dwt), στους τομείς των δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοίων μεταφοράς LNG, LPG, Αμμωνίας, LCO2, πλοίων υπεράκτιας υποστήριξης και ξηρού χύδην φορτίου. Ο υπό διαχείριση στόλος περιλαμβάνει τα πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq Capital Product Partners L.P.. Ο κ. Μαρινάκης έχει μια επιτυχημένη διαδρομή άνω των 30 ετών στη ναυτιλία και τις κεφαλαιαγορές, έχοντας ολοκληρώσει δύο δημόσιες εγγραφές και δύο μεγάλες συναλλαγές συγχώνευσης και εξαγοράς στις αγορές των ΗΠΑ και έχοντας αναπτύξει τις εταιρείες Capital σε όλους τους ναυτιλιακούς κύκλους.

Ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Nottingham Forest FC, ο κ. Μαρινάκης έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ενεργά διάφορους φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς σκοπούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, όπως η Έδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Ohio State University, το Μουσείο Καζαντζάκη στην Κρήτη, η UNICEF, ένα ευρύ φάσμα δημοτικών έργων και έργων υποδομής σε όλη την πόλη-λιμάνι του Πειραιά και την Κρήτη. Για τις παραδειγματικές συνεισφορές στην παγκόσμια ναυτιλία και στις διεθνείς επιχειρήσεις η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης με υπερηφάνεια απονέμει στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, τον τίτλο του Διδάκτορα Διοίκησης Επιχειρήσεων, honoris causa»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλάει στους αποφοίτους της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στους αποφοίτους της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης: «Πάντα να προτιμάτε τον πιο δύσκολο δρόμο»

Μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό στους αποφοίτους και να τους δώσει το δικό του μήνυμα:

«Κυρίες και κύριοι, είναι τιμή μου να λαμβάνω αυτό το υψηλού κύρους διδακτορικό δίπλωμα από την καλύτερη Ναυτική Ακαδημία.

Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, αλλά η ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου.

Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, είναι η ζωή μας 

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο.

Mια μικρή χώρα που έχει τον μεγαλύτερο στόλο εμπορικής ναυτιλίας στον κόσμο.

Για μένα, η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μια επιχειρηματική ευκαιρία.

Ήταν ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη.

Και στη ζωή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθήσεις το πάθος σου μέχρι τέλους.

Τίποτα στη ζωή δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.

Είτε είναι στις επιχειρήσεις, είτε στον αθλητισμό, είτε στην Τέχνη.

Πήρατε μια σοφή απόφαση επιλέγοντας αυτή τη σταδιοδρομία.

Γιατί οι θαλάσσιες μεταφορές είναι αυτές που μεταφέρουν ενέργεια, πρώτες ύλες και καταναλωτικά αγαθά σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι αυτό που ονομάζουμε ανάπτυξη, εξέλιξη και παγκόσμια ευημερία εξαρτάται από τη ναυτιλία.

Και εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τα πλοία πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον μας.

Για να ηγηθούμε στην πράσινη μετάβαση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Γνωρίζω ότι είχατε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Η γνώση είναι η πιο πολύτιμη πυξίδα μας, αυτή που μας καθοδηγεί προς το μέλλον για βιώσιμη ανάπτυξη και είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει.

Στην επιδίωξή για αριστεία, η επιστήμη παίζει θεμελιώδη ρόλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων, των ρυθμιστικών φορέων και ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε να καινοτομεί και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής μας.

Και αν έχω κάτι να μοιραστώ μαζί σας, είναι ένα μάθημα που μου δίδαξε η ζωή: Να προτιμάτε πάντα τον πιο δύσκολο δρόμο, το πιο δύσβατο μονοπάτι για να ακολουθήσετε τα όνειρά σας.

Πρέπει να θέτετε στόχους, ακόμη και αυτούς που φαίνονται αδύνατοι, και να αγωνίζεστε για να τους πετύχετε.

Αυτό είναι που με καθοδηγήσει στη ζωή μου, στη ναυτιλία, στον αθλητισμό, στα μέσα ενημέρωσης, στην πολιτική. Απολαμβάνω το ανηφορικό ταξίδι.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από τη νίκη. όταν έχεις θέσει τον στόχο και εργάζεσαι σκληρά και με πάθος για να τον πετύχεις. Μαζί με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Αυτό ήταν το συναίσθημά μου όταν η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός, κέρδισε πρόσφατα το UEFA Conference League φέτος αλλά και όταν βλέπω όλα αυτά τα πλοία που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και να μεταφέρουν ενέργεια και υλικά, τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας ζωή.

Ας χτίσουμε γέφυρες, ας γκρεμίσουμε τα εμπόδια και ας τιμήσουμε την κληρονομιά εκείνων που άνοιξαν το δρόμο για εμάς.

Ας εμπνεύσουμε τις μελλοντικές γενιές να αγκαλιάσουν αυτό το πνεύμα της εξερεύνησης και της ανακάλυψης.

Βρίσκεστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Σαν τον Οδυσσέα έχετε σαλπάρει για τη δική σας Ιθάκη.

Και όπως έχει γράψει ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”.

Σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι να είστε δυνατοί, υγιείς και να απολαύσετε αυτό το καταπληκτικό ταξίδι που έχετε μπροστά σας. Όλα τα καλύτερα».

«Πώς η Ναυτιλία Σώζει τον Κόσμο»

O Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στην ηγεσία της Ακαδημίας κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που ακολούθησε την τελετή αποφοίτησης ανέφερε: «Έχετε συνειδητοποιήσει τον καίριο ρόλο της ναυτικής εκπαίδευσης στην προετοιμασία των απόφοιτων για να αποκτήσουν τα πτυχία τους και να ξεκινήσουν καταπληκτικά ταξίδια ως ναυτικοί; Πολλοί άνθρωποι δεν εκτιμούν τη σημασία της μεταφοράς αγαθών δια θαλάσσης. Τόσο μέσω της εμπορικής ναυτιλίας όσο και του πολεμικού ναυτικού. Όταν μιλάμε για το πολεμικό ναυτικό, μιλάμε για την ειρήνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο μας. Ακόμα πιο σημαντικό, σώζουμε τον κόσμο κάθε μέρα. Το να σώζεις σημαίνει να κρατάς κάποιον ζωντανό, και μέσω της εμπορικής ναυτιλίας, μεταφέρουμε ενέργεια, τρόφιμα και πρώτες ύλες, που κρατούν τον κόσμο ζωντανό. Η συμβολή της ναυτιλίας στη διάσωση του πλανήτη στην καθημερινή μας ζωή είναι σημαντική, αλλά συχνά υποτιμημένη. Η εξασφάλιση της ασφάλειας των αγαθών, των έγκαιρων παραδόσεων, της ασφάλειας του πληρώματος και της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος είναι όλα ζωτικής σημασίας. Επομένως, για άλλη μια φορά, σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας».

Οι απόφοιτοι της τάξης του 2024

 Οι ομιλίες των άλλων βραβευθέντων

Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Michael Rodrigues τιμήθηκε από την Ακαδημία για το σημαντικό του νομοθετικό έργο στην πολιτειακή βουλή και γερουσία, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσία που καθιστούσε υποχρεωτική την εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία σε όλη την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης, ενώ έχει σημαντικό έργο στη διατήρηση της Εβραϊκής κληρονομιάς στις πορτογαλικές Αζόρες.

Μιλώντας σημείωσε την αγάπη που έχει για την Ακαδημία: «Μπορώ να σας πω ότι αγαπώ απόλυτα τη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης. Στέκομαι μπροστά σας ως ζωντανή απόδειξη της δέσμευσης που αναλαμβάνει η Πολιτεία μας για την εκπαίδευση».

Τονίζοντας τη σημασία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σημείωσε ότι: « Ήμουν ο πρώτος στην οικογένειά μου που απέκτησε πτυχίο κολεγίου. Δεκαετίες αργότερα, είμαι εδώ, γερουσιαστής της πολιτείας της Μασαχουσέτης, που υπηρετώ ως πρόεδρος της Επιτροπής Τρόπων και Μέσων της Γερουσίας, όπου βρίσκομαι στην υπηρεσία των ψηφοφόρων μου στην Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το κολέγιο».

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Michael Rodrigues

Ο γερουσιαστής Rodrigues υπογράμμισε ότι «η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης είναι αναμφισβήτητα το κόσμημα στο σύστημα τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο ίδρυμα που να προετοιμάζει καλύτερα τους φοιτητές για τις πολλές δύσκολες προκλήσεις που έρχονται στην οικονομία του 21ου αιώνα. Η αποφοίτηση από την Ακαδημία έχει εξοπλίσει όλους εσάς με τα απαραίτητα εργαλεία, είτε πρόκειται για να υπηρετήσετε στο Εμπορικό Ναυτικό, είτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε για οποιαδήποτε επαγγελματική ευκαιρία που ξεκινάτε και απαιτεί τις υψηλότερες και τεχνικές δεξιότητες και ηγετικές ικανότητες σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία επιλέξετε. Η εκπαίδευσή σας θα σας βοηθήσει στην προάσπιση των συμφερόντων της Κοινοπολιτείας, του έθνους μας και της παγκόσμιας αγοράς. Έχετε ενσαρκώσει πραγματικά τη δήλωση αποστολής του σχολείου σας, καθώς το αυστηρό ακαδημαϊκό πρόγραμμα και ο πειθαρχημένος τρόπος ζωής σας έχουν δώσει την τιμή, την ευθύνη, την πειθαρχία και τις ηγετικές δεξιότητες που θα διαρκέσουν όλη σας τη ζωή».

Leon Topalian, CEO της NUCOR, της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας

O Leon Topalian, CEO της NUCOR Corporation, της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας, και απόφοιτος της Ακαδημίας, που τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα Διοίκησης Επιχειρήσεων, είχε μεγάλη διαδρομή στην επιχείρηση πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας το 2022, εν μέσω της πανδημίας όταν έθεσε την πρόκληση στους συνεργάτες του να κάνουν την εταιρεία που απασχολεί 28.000 ανθρώπους την ασφαλέστερη εταιρεία χάλυβα στις ΗΠΑ. Επιπλέον στον απόηχο της αυξημένης φυλετικής αναταραχής ξεκίνησε διάλογο για να διασφαλίσει ότι κάθε μέλος της ομάδας αισθάνεται ασφαλής απέναντι στις διακρίσεις και την αδικία. Ο κ. Topalian προεδρεύει της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Χάλυβα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Global War on Terrorism Memorial Foundation και έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Σιδήρου και Χάλυβα.

Κάνοντας την κεντρική ομιλία προς τους αποφοίτους ο Leon Topalian υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχουν τα μαθήματα που αποκομίζει κανείς στην Ακαδημία: «Η ανθεκτικότητα που σας έχει διδάξει αυτό το μέρος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές, και να προσαρμοστείτε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία. […]  Τα 33.000 μέλη της ομάδας μου στη Nucor, η οικογένειά μου, οι κοινότητές μας στον κόσμο γύρω μας. Η πανδημία και τα πολλά παγκόσμια γεγονότα που σας έχουν διαμορφώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κοστίσει εκατομμύρια ζωές, τρισεκατομμύρια δολάρια. Και πήρε ακόμη και τη ζωή του πατέρα μου νωρίς σε αυτή την πανδημία. Ωστόσο, λόγω αυτής της αντιξοότητας, έχω ισχυρότερη πίστη. Είμαι καλύτερος πατέρας, καλύτερος σύζυγος και καλύτερος ηγέτης λόγω αυτών των παγκόσμιων γεγονότων».

Γι’ αυτό υπογράμμισε την ανάγκη οι απόφοιτοι να αδράξουν τη στιγμή σε κάθε περίσταση:

«Σας παροτρύνω να ηγηθείτε με ευγνωμοσύνη, να είστε ανθεκτικοί και ευπροσάρμοστοι και να αδράξετε κάθε στιγμή. Αυτά είναι τα κλειδιά αυτής της σπουδαίας ακαδημίας που σας έχει προσφέρει. για τον τρόπο χρήσης τους. Και καθώς το κάνετε αυτό, να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Έχετε ένα δίκτυο από συγγενείς, φίλους, μέντορες και αποφοίτους που είναι εδώ για να σας υποστηρίξουν, να σας εμψυχώσουν, να γιορτάσουν όλα τα επιτεύγματά σας. Είστε πλέον μέρος μιας κληρονομιάς και μιας παράδοσης, μιας κοινότητας που είναι περήφανη για εσάς και περιμένει σπουδαία πράγματα από εσάς. Είστε το μέλλον αυτού του θεσμού, αυτής της χώρας και αυτού του κόσμου. Η δύναμη είναι πλέον δική σας για να το κάνετε ένα καλύτερο μέρος για όλους μας.»

 

O Κένεθ Μπράγκα, απόφοιτος της Ακαδημίας, που τραγούδησε τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, με την τριών μηνών κόρη του.

Η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης

Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1891 και είναι η δεύτερη παλαιότερη πολιτειακή ναυτική ακαδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτοτε εκπαιδεύει άντρες και γυναίκες που επιθυμούν μια καριέρα στη θάλασσα: αξιωματικούς και μηχανικούς πλοίων, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων αλλά και ειδικούς στις επιχειρήσεις διάσωσης και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης είχε ως αρχικό στόχο να καταρτίσει τους αξιωματικούς και μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Έκτοτε έχει επεκτείνει το πρόγραμμα σπουδών της, προσφέροντας περισσότερες ειδικότητες που καλύπτουν πλέον όλο το φάσμα της ναυτιλιακής δραστηριότητας.

Είναι ένα πλήρως πιστοποιημένο τετραετές δημόσιο πανεπιστήμιο που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που έχουν μεγάλο κύρος στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και όχι μόνο. Το περιοδικό Money την περιλαμβάνει στην ετήσια κατάταξη των καλύτερων κολεγίων στις ΗΠΑ θεωρώντας ότι αποδίδουν ιδιαίτερα ως επένδυση τα δίδακτρα σε αυτή.

Αρκετοί από τους αποφοίτους της Ακαδημίας επιλέγουν να ακολουθήσουν καριέρα σε ενεργές και εφεδρικές μονάδες του Αμερικανικού Ναυτικού, του Σώματος των Πεζοναυτών και του Αμερικανικού Στρατού.

Οι περισσότεροι φοιτητές μένουν ως οικότροφοι στην Ακαδημία, ως δόκιμοι (cadets) κατά το πρότυπο των Στρατιωτικών Σχολών και Ακαδημιών.

Οι εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης

Ειδικότερα, οι επτά ειδικότητες που προσφέρονται σχετίζονται με τις Θαλάσσιες Μεταφορές, τη Ναυτιλιακή Μηχανική, τις Διεθνείς Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, τη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων, τη Μηχανική Εγκαταστάσεων, τη Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών και τη Θαλάσσια Επιστήμη Ασφάλειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Έχει χαρακτηριστεί «το καλύτερο ναυτικό κολέγιο της χώρας» και ως το «πανεπιστήμιο ηγεσίας της Κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης». Είναι ένα από τα επτά ιδρύματα, έξι πολιτειακά και ένα ομοσπονδιακό, που αναγνωρίζονται από τη Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν νέους άνδρες και γυναίκες για υπηρεσία στο αμερικανικό εμπορικό ναυτικό, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο σύστημα μεταφορών της χώρας.

Οι σπουδαστές της Ακαδημίας κάνουν πρακτική άσκηση σε διαφορετικά εκπαιδευτικα σκάφη όπως το USTS Kennedy και το ιστιοφόρο SSV Ernestina-Morrissey τα οποία βρίσκονται αγκυροβολημένα στην προβλήτα της σχολής.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024