Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θερινές εκπτώσεις: Έναρξη από τη Δευτέρα 8 Ιούλιου - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Θερινές εκπτώσεις: Έναρξη από τη Δευτέρα 8 Ιούλιου – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη 31η Αυγούστου

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιουλίου.

Το πλαίσιο ωραρίου για την συγκεκριμένη Κυριακή είναι από 11π.μ. έως 8μ.μ. και ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει  τη λειτουργία των καταστημάτων από είναι από τις 11π.μ. έως τις 6μ.μ.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέξει ο έμπορος

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Συμπληρωματικά να χρησιμοποιείται ποσοστό π.χ. «20% έκπτωση».

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε επιβάλλεται πρόστιμο

Πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι βαριές.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής

Όπως και σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στην θερινή, οι καταναλωτές πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τα ακόλουθα:

  • Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
  • Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.
  • Ο τρόπος υπολογισμού και προβολής της μειωμένης τιμής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Μην ξεχνάτε την απόδειξη

  • Ως καταναλωτές θα πρέπει να ζητάτε απόδειξη. Εκτός της φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι κρίσιμη για την επιστροφή των χρημάτων ή την αλλαγή και την αντικατάσταση του προϊόντος.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στον διαχωρισμό των προσφορών από τις εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.

Sports in

Τι ισχύει με τον Κέντρικ Ναν και το NBA out – Τα δεδομένα και η ημερομηνία «κλειδί»

Ποια τα δεδομένα με το ΝΒΑ out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν – Οι σκέψεις των ομάδων στις ΗΠΑ και η καταλυτική ημερομηνία για τον άσο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024