Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σταμάτης Φασουλής: «Είμαι δειλό άτομο»

Σταμάτης Φασουλής: «Είμαι δειλό άτομο»

Σε μια από τις πιο δημιουργικές του φάσεις.

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθέτησε την επιθεώρηση «Τότε, τώρα, πάντα» που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο θέατρο Άλσος.

Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε προσκεκλημένος του «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την καριέρα και την προσωπική του ζωή.

«Αλλάζω καθημερινά ως άνθρωπος, κάποιες φορές και προς το χειρότερο. Άλλες φορές μένω έκπληκτος με κάτι που σκέφτομαι ενώ άλλες απογοητεύομαι. Η ειλικρίνεια δεν είναι πανάκεια. Η αλήθεια μπορεί να είναι κάποιες φορές δολοφονική. Σπάνια είμαι ειλικρινής με την έννοια της απόλυτης αλήθειας. Θέλω να ακούσω μια αλήθεια που θα με κάνει να προχωρήσω μπροστά, όχι μια που θα με καταρρακώσει».

Δεν μπορώ να περιγράψω τον εαυτό μου ούτε με 1.013 λέξεις

«Ο κόσμος έχει την ιδέα ότι είμαι γοητευτικά αντιπαθής. Όταν μπαίνω σε ένα εστιατόριο και θέλω να πάω στο τραπέζι μου, παίρνω βαθιές ανάσες, ξεφυσάω, σκέφτομαι τι θα πουν οι άλλοι. Νιώθω ότι κάθομαι και από πίσω μου θα κοιτάξουν τη φαλάκρα μου.

Δεν είμαι άρρωστα ανασφαλής. Φοβάμαι την κατάπτωση του σώματος και του πνεύματος, θα ήθελα να ‘φύγω’ πριν φτάσω σε αυτήν την κατάσταση. Ακόμα δεν έχω κλάψει για τον θάνατο της μητέρας μου ενώ έχουν περάσει 21 χρόνια. Δεν μπόρεσα καν να πλησιάσω το φέρετρό της».

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις επιθεώρηση στην Ελλάδα του 2024

«Η αυτολογοκρισία είναι από τους κυριότερους λόγους της δυσκολίας. Στα χρόνια της δικτατορίας υπήρχαν 3 άτομα που μας λογόκριναν. Είναι τελείως διαφορετικό το να σε λογοκρίνουν άλλοι και το να λογοκρίνεις εσύ τον εαυτό σου. (…)

Φαντάζομαι θα έχω πολλά απωθημένα, χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε. Θα ήμουν αχάριστος αν είχα επαγγελματικά απωθημένα. Μπορεί να δούλεψα πολύ αλλά ήμουν και τυχερός. Με βοήθησαν άνθρωποι από εκεί που δεν το περίμενα, χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Δε με αγαπάω πάντα, δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου

«Θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα κάποια πράγματα, με εμπόδισαν οι ευκολίες μου, η εξυπνάδα μου και ότι σπαταλήθηκα σε έρωτες. Έχω υποτιμήσει αλλά και υπερεκτιμήσει τον εαυτό μου, είμαι δειλό άτομο.

Στο θέατρο μπορεί να τολμήσω αλλά στη ζωή μου όχι. Έπρεπε να είμαι πιο αυστηρός με τον εαυτό μου στον τρόπο που χειρίστηκα την καριέρα μου».

Για την προσωπική του ζωή

«Η αγάπη είναι πάνω από τον άνθρωπο, είναι κάτι πολύ περίεργο. Νομίζω πως δεν αγαπήθηκα όπως θα ήθελα. Δεν βλέπω με το ίδιο μάτι τη ζωή όπως πριν χρόνια. Ένας άνθρωπος μετά τα 60 είναι σαν να μην υπάρχει στον δρόμο. Ζω τη ζωή μου σαν ταινία.

Όταν ήμουν μικρός στο χωριό μου στη Σαλαμίνα, κάθε φορά που ήθελα να φτάσω στην πόρτα της πίσω αυλής διέσχιζα τον δρόμο σαν διαφορετικός ήρωας. Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι δε θα με αγαπήσουν. Η λαχτάρα μου να με αγαπήσουν είναι πολλές φορές καταστροφική».

«Ο Σταμάτης του τώρα έχει κοινά με τον Σταμάτη ως παιδί. Στο θέατρο φέρομαι πολλές φορές σαν 12χρονο παιδί, αυτό με ανακουφίζει. Ονειρεύομαι να δημιουργώ συνέχεια και να είμαι δίπλα στους ανθρώπους που αγαπώ», προσθέτει.

Για την σχέση του με τα χρήματα σημειώνει:

«Χρειάζομαι λεφτά ίσα ίσα για να ζω. Αν σταματήσω να δουλεύω θα είμαι με ελάχιστα χρήματα».

Sports in

Τι ισχύει με τον Κέντρικ Ναν και το NBA out – Τα δεδομένα και η ημερομηνία «κλειδί»

Ποια τα δεδομένα με το ΝΒΑ out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν – Οι σκέψεις των ομάδων στις ΗΠΑ και η καταλυτική ημερομηνία για τον άσο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024