Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κω και Ηράκλειο - Καλύτερη η εικόνα στη Χίο

Φωτιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κω και Ηράκλειο – Καλύτερη η εικόνα στη Χίο

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά και στα δύο νησιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Κω και στο Γεράκι Ηρακλείου, ενώ ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η εικόνα στη Χίο είναι σαφώς καλύτερη. Και οι δύο φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7) και έκαιγαν όλη τη νύχτα.

Η κατάσταση στην Κω ήταν εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι εστίες της φωτιάς ήταν δεκάδες ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων κινήθηκε προς το παραλιακό μέτωπο με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εκκένωση του χωριού Καρδάμαινα.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονταν εκεί για να εκκενώσουν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής.

Σημειώνεται πως μέχρι και τώρα στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στην Κω:

Φωτιά στην Κω Φωτιά στην Κω

Δείτε εικόνες με τον κόσμο συγκεντρωμένο στο γήπεδο της περιοχής:

Γήπεδο

Φωτιά στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Γεράκι Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 24 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Δείτε εικόνα από τη φωτιά:

Φωτιά στη Χίο: Σύλληψη 63χρονου – Τραυματισμός 6 ατόμων

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη δυτική Χίο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενισχυόμενο από πυροσβέστες από Αθήνα, έδωσαν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία συνεχίζει να καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Αψιλές.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Φωτιά στη Χίο

Εικόνα από τη φωτιά στη Χίο το πρωί της Τρίτης (2/7)

«Κοντεύουμε να κλείσουμε 24ωρο συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας σε αυτήν την πολύ δύσκολη πυρκαγιά που έχει πλήξει το νησί», λέει, μιλώντας στο MEGA, o πρόεδρος πυροσβεστών ένωσης Χίου, Νίκος Κολλιάρος.

«Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένα μέτωπο στη βορειοανατολική πλευρά, στη θέση Λίμνη. Η υπόλοιπη περίμετρος της φωτιάς, χωρίς να έχω ακριβή εικόνα, πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερη από εχθές, έχουν ελεγχθεί τα μέτωπα, υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές μικροεστίες. Αυτήν την στιγμή δεν απειλεί σπίτια. Χθες το βράδυ δώσαμε μια ολονύχτια μάχη για να προστατεύσουμε τον οικισμό της Σιδηρούντας που απειλούνταν από τη φωτιά».

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Χίο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Sports in

Τι ισχύει με τον Κέντρικ Ναν και το NBA out – Τα δεδομένα και η ημερομηνία «κλειδί»

Ποια τα δεδομένα με το ΝΒΑ out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν – Οι σκέψεις των ομάδων στις ΗΠΑ και η καταλυτική ημερομηνία για τον άσο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024