Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΣΕΥΠΕ: Καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου από πρώην υπουργό

ΟΣΕΥΠΕ: Καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου από πρώην υπουργό

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) έγινε αποδέκτης μιας σοβαρότατης καταγγελίας που εμπλέκει πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και νυν βουλευτή.

Περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχθηκε ως καταγγελία η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

«Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;» τιτλοφορεί το δελτίου Τύπου η Ομοσπονδία και ξετυλίγει την υπόθεση.

Τι ζητάει η Ομοσπονδία και γιατί καλεί την αεροπορική εταιρεία να λειτουργήσει προστατευτικά για το μέλος του προσωπικού της

Ζητά την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης».

Καλεί τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, «εφόσον αυτό το περιστατικό έχει λάβει χώρα και αναγνωρίζει τον εαυτό του στις καταγγελίες, να βρει το πολιτικό θάρρος και το σθένος να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και ποινική ευθύνη της πράξης του».

Τέλος, απευθυνόμενη στην αεροπορική εταιρεία «για την οποία μας μεταφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ανώτατη διοίκησή της» καλεί «να λειτουργήσει (εφόσον επιβεβαιώνεται το περιστατικό) προστατευτικά για το μέλος του προσωπικού της και όχι υπέρ του πρώην υπουργού και της συγκάλυψης».

Το χρονικό του περιστατικού

Το δελτίο Τύπου της ΟΣΕΥΠΕ ξετυλίγει το χρονικό του περιστατικού από τη στιγμή που «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο».

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στην Ομοσπονδία ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. «Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Όμως, σύμφωνα με την ΟΣΕΥΠΕ «μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε ‘’τσαμπουκά’’ απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε ‘’μην με ακουμπάτε έχω ασυλία’’».

Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται πως «οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί».

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024