Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμός και ο Ιούλιος – Τι αναφέρει η εκτίμηση του Forecast Weather ανά πενθήμερο

Θερμός και ο Ιούλιος – Τι αναφέρει η εκτίμηση του Forecast Weather ανά πενθήμερο

Πρόβλεψη για τον καιρό του Ιουλίου έκανε το Forecast Weather, με τον καύσωνα να παραμένει και τις βροχές να είναι ελάχιστες.

Την εκτίμηση για τον καιρό του Ιουλίου στην Ελλάδα έκανε το Forecast Weather, χωρίζοντας τον μήνα σε πενθήμερα, για πιο λεπτομερή πρόβλεψη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, το πρώτο πενθήμερο θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα κατά τόπους, όπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Τις υπόλοιπες εβδομάδες, τα φαινόμενα δεν θα έχουν κάποια αξιόλογη μεταβολή, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο, αυτό που σημειώνεται ότι θα υπάρξουν ελάχιστες βροχές και είναι πιθανό να μη συμπληρωθούν οι κανονικές για την εποχή βροχοπτώσεις σε καμία περιοχή της χώρας.

Άλλωστε, όπως σημειώνει το Forecast Weather, η αντίστοιχη πρόβλεψη τον Ιούνιο ήταν αρκετά ακριβής, με τον προηγούμενο μήνα να είναι ο πιο θερμός Ιούνιος των τελευταίων 25 ετών.

Εκτίμηση για τον καιρό από το Forecast Weather

Η ανακοίνωση του Forecast Weather

«Αρκετά καλά πήγε η εκτίμησή μας για τον Ιούνιο όσον αφορά τις θερμές αέριες μάζες που παρέμειναν πάνω από την περιοχή μας για πάρα πολλές μέρες. Μάλιστα, η ένταση των θερμών εισβολών ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ο πιο ζεστός Ιούνιος από το 1900 και μετά, που υπάρχουν δεδομένα σε λίγους μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας μας.

Όπως ήταν φυσικό, και οι βροχές και οι καταιγίδες ήταν αρκετά λιγότερες τελικά, καλύπτοντας μόνο τοπικά κάποια τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας με ισχυρά φαινόμενα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος ακόμα και αυτών των περιοχών τα φαινόμενα ήταν πολύ λίγα.

Για το υπόλοιπο κομμάτι της χώρας μας ξηρό και πάρα πολύ θερμό χωρίς καθόλου φαινόμενα. Η απόκλιση της μέσης θερμοκρασίας έφτασε στα ηπειρωτικά τους +3 έως + 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τα νησιωτικά τμήματα +2 έως +3.

Η πορεία του καιρού ανά πενθήμερο έχει ως εξής:

Από 1 έως 5 Ιουλίου

Αρχικά, καύσωνας στα ηπειρωτικά, ενώ για ένα διήμερο, 4-5 του μήνα, θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά θα πέσουν σημαντικά πρόσκαιρα στις 4 και 5 του μήνα.

Από 6 έως 10 Ιουλίου

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή άνοδο έως το τέλος της περιόδου, στους 37 με 40.

Από 11 έως 15 Ιουλίου

Καλός καιρός γενικά σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας κάποιες από τις μέρες. Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας για την εποχή κατά περιόδους στη χώρα, όπως στα ηπειρωτικά, θα είναι καθημερινότητα οι 36 με 39 βαθμοί Κελσίου όλες τις ημέρες.

Από 16 έως 20 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ κάποια λίγα σποραδικά δεν αποκλείονται για κάποια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας. Συνεχίζεται ο πολύ θερμός καιρός σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες και με αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πλησιάζουν κάποιες από αυτές τους 37 με 40.

Από 21 έως 25 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και βόρειας, όπου δεν αποκλείονται λίγα μεμονωμένα τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά. Συνεχίζεται ο θερμός καιρός κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Από 26 έως 31 Ιουλίου

Γενικά απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές. Μικρή αστάθεια κάποιες από τις μέρες δεν αποκλείεται για ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το τελευταίο εξαήμερο του μήνα θα τελειώσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα κατά 2-4 βαθμούς Κελσίου».

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024