Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Θρήνος στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό σε παραλία

Χαλκιδική: Θρήνος στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό σε παραλία

Η σορός της ανήλικης έφτασε στην εκκλησία σε λευκό φέρετρο

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία της 13χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική, όταν τη χτύπησε κεραυνός.

Όλοι συντετριμμένοι, με τα δάκρυα στα μάτια τους, αποχαιρέτησαν το 13χρονο κορίτσι που έχασε τόσο άδικα την ζωή του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Λίγο μετά τις 10:00 έφτασε στην εκκλησία η σορός της ανήλικης σε λευκό φέρετρο, με τον κόσμο να παραμένει βουβός.

«Πέρασε όλος ο κεραυνός από μέσα της»

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν το κορίτσι είχε πάει για μπάνιο στο Ποσείδι μαζί με τους γονείς της. Ξαφνικά ξέσπασε μπουρίνι, με αποτέλεσμα μητέρα και κόρη να τρέξουν για να βγουν στην παραλία.

Η 13χρονη κατευθύνθηκε προς το οικογενειακό αυτοκίνητο, όμως δεν πρόλαβε να μπει γιατί τη χτύπησε κεραυνός κι έχασε ακαριαία τη ζωή της μπροστά στα μάτια των γονιών της.

«Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε», είπε ο πατέρας της στο MEGA και συνέχισε:

«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη».

Όπως είπε, η κόρη του είχε όνειρα, ήταν πολύ καλή μαθήτρια και αθλήτρια. Η μητέρα της 13χρονης που ήταν μπροστά στο περιστατικό περιέγραψε όσα έγιναν.

«Μόλις χάλασε ο καιρός, βγήκαμε από τη θάλασσα. Είχαμε να περπατήσουμε μια απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια για να φτάσουμε στο αμάξι, γιατί κανονικό ΙΧ δεν είχε πρόσβαση στην παραλία.

Ενώ είχαμε περπατήσει ήδη 10 λεπτά, η κόρη μου χτυπήθηκε από κεραυνό στο κεφάλι. Εγώ ήμουν περίπου 1 μέτρο πίσω της, πέσαμε κάτω και οι δύο. Εγώ σηκώθηκα, αυτή ποτέ. Ο πατέρας της ήταν από πίσω και τα είδε όλα. Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία, όπως ειπώθηκε λανθασμένα. Το ασθενοφόρο ήρθε 20 λεπτά αργότερα, αλλά ήταν αργά. Η κόρη μου είχε όνειρα και φιλοδοξίες. Μια πολύ καλή μαθήτρια και αθλήτρια. Ασχολούνταν με το σκάκι, είχε πάρει και κύπελλα, αγαπητή σε όλους», είπε.

Το δυστύχημα προκλήθηκε από μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό της 13χρονης

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σορό του παιδιού, το δυστύχημα προκλήθηκε από μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό του κοριτσιού.

«Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του παιδιού. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό. Ο αδελφός μου και η νύφη μου δεν έχουν καμία ευθύνη. Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Βγήκαν κατευθείαν από τη θάλασσα μόλις χάλασε ο καιρός και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο. Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί», είπε στο Mega ο θείος της 13χρονης.

Sports in

Πότε θα γίνει το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ο Άγιαξ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το φιλικό με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου, κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024