Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Η χώρα που θα γίνει top προορισμός ξεπερνώντας τη Γαλλία

Τουρισμός: Η χώρα που θα γίνει top προορισμός ξεπερνώντας τη Γαλλία

Ήδη τον φετινό Μάρτιο 6,3 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν τη συγκεκριμένη χώρα, δηλαδή 21% περισσότεροι από πέρυσι.

Το Παρίσι, η Νίκαια, η Μασσαλία, η Λυών, το Στρασβούργο. Η Γαλλία είναι μια χώρα τόσο ποικίλη. Από ιστορικές πόλεις, λιμάνια και μεσαιωνικά φρούρια μέχρι γραφικά χωριά και πλατείες, πάντα υπάρχει κάτι που να ικανοποιεί τους ταφιδιώτες.

Γεμάτη αξιοθέατα και φυσική ομορφιά, δικαιολογημένα θεωρείται μία από τις πιο ρομαντικές χώρες του κόσμου και είναι ο top τουριστικός προορισμός.

Μόνο που η Ισπανία αγωνίζεται να της κλέψει τον τίτλο και, όπως φαίνεται, θα τα καταφέρει, αφού θα ηγείται του παγκόσμιου τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση “NextGen Travelers and Destinations”, των Google και Deloitte, η χώρα της Ιβηρικής πρόκειται να υποδεχθεί το εντυπωσιακό αριθμό των 110 εκατομμυρίων ετήσιων επισκεπτών μέχρι το 2040. Ακολουθούν η Γαλλία με 105 εκατομμύρια και οι Ηνωμένες Πολιτείες με 100 εκατομμύρια.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, 6,3 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ισπανία, δηλαδή 21% περισσότεροι από το 2023

Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, αυτό θα σήμαινε μια τεράστια αύξηση 24% σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών του 2023, ο οποίος ήταν περίπου 84 εκατομμύρια.

Τα πράγματα είναι ήδη σε ανοδική πορεία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, 6,3 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ισπανία, δηλαδή 21% περισσότεροι από το 2023, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ρεκόρ των τουριστικών δαπανών έσπασε επίσης την ίδια περίοδο, εκτοξεύοντας τα 8,65 δισεκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση 29,7%.

Τον Μάρτιο του 2023 6,3 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ισπανία

Η εξέλιξη του παγκόσμιου τουρισμού έως το 2040

Η μελέτη εξετάζει την εξέλιξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από το 1990 και τις προβλεπόμενες εξελίξεις μέχρι το 2040. Στόχος της είναι να παρέχει λεπτομερή κατανόηση των προφίλ των ταξιδιωτών και των ομάδων προορισμών, ώστε να βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς φορείς να προσαρμοστούν στις μελλοντικές τάσεις.

Όπως εκτιμάται μέχρι το 2040, ο αριθμός των ταξιδιών παγκοσμίως θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα φτάσει τα 2,4 δισεκατομμύρια, 936 εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,464 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2019, το έτος πριν από την πανδημία COVID-19.

Η ανάλυση προβλέπει επίσης, ότι η αύξηση των ταξιδιών θα προκύψει από την εξέλιξη του πληθυσμού της μεσαίας τάξης. Οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία και τον Ειρηνικό αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% των ταξιδιών. Οι κορυφαίες χώρες στη χορήγηση βίζα θα παραμείνουν οι ίδιες με το 2019 (Κίνα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) με την προσθήκη της Ινδίας.

Όσον αφορά τις αφίξεις, η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός θα αντιπροσωπεύουν το 47% και το 27%, αντίστοιχα, με 1.120 και 640 εκατομμύρια ταξιδιώτες, αντίστοιχα.

Μέχρι το 2040, οι πέντε κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αφίξεων ταξιδιωτών θα είναι η Ισπανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Μεξικό, οι οποίες θα αποτελούν το 20% των συνολικών αφίξεων. Η Ιταλία θα πέσει στην έκτη θέση, ενώ στην πρώτη 15άδα θα βρίσκονται ξαθ οι Σαουδική Αραβία, Ινδονησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακόμη, στο μέλλον, το 45% των παγκόσμιων ταξιδιωτών θα επιλέγει τις τέσσερις βασικές ομάδες προορισμών: Μεσόγειο, Νοτιοανατολική Ασία, Μέση Ανατολή και Καραϊβική.

Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια μέχρι το 2040

  • Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως η εικονική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάλυση και η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.
  • Το προφίλ των ταξιδιωτών θα αλλάξει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων όπως είναι η γήρανση, η μακροζωία, η σεξουαλική και φυλετική ποικιλομορφία και οι ανισότητες.
  • Οι πολιτιστικές και κοινωνικές αλλαγές, που περιλαμβάνουν διάφορες μεταβλητές, όπως η αντίθεση μεταξύ εμπειρίας και προϊόντος και η εξέλιξη της εργασίας.
  • Ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει τη φθίνουσα οικονομική υγεία και την έλλειψη προικισμένων ατόμων.
  • Η κλιματική αλλαγή ή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Ο αντίκτυπος της οικονομίας, της γεωπολιτικής και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024