Τα μουσικά φεστιβάλ πάντα προσφέρουν άφθονη έμπνευση για το στιλ, και το φετινό Glastonbury Festival δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι διάσημες σταρ όπως η Sienna Miller, η Anya Taylor-Joy, η Cara Delevingne και η Alexa Chung μας εντυπωσίασαν με τις φεστιβαλικές τους εμφανίσεις, προσφέροντας στιλιστικές ιδέες που θα λατρέψουμε να υιοθετήσουμε.

Η Sienna Miller, γνωστή για το ανεπιτήδευτα cool στιλ της, εμφανίστηκε με καρό πουκάμισο, λευκό baggy παντελόνι και μαύρα γαλοτσάκια Barbour. Η Alexa Chung, με το χαρακτηριστικό της girly-preppy στιλ, συνδύασε ένα πολύ θηλυκό slip dress σε κίτρινο χρώμα με λεπτομέρειες από λευκή δαντέλα, κίτρινη πλεκτή ζακέτα και μακρύ μαύρο parka jacket, τα οποία συνδύασε με κλασικές μπότες με χαμηλό τακούνι, δημιουργώντας ένα δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό σύνολο.

Και οι δύο σταρ κατάφεραν να ισορροπήσουν μεταξύ της πρακτικότητας και του στιλ, αναδεικνύοντας τη σημασία της άνεσης στα φεστιβάλ. Το παρών όμως έδωσαν μερικές ακόμα από τις πιο δημοφιλείς celebrities. Η Dua Lipa ξεσήκωσε το κοινό από τη σκηνή του Glastonbury, όπου άλλαξε πέντε looks, όλα τους με rock glam διάθεση. Ακόμα, οι κολλητές Cara Delevingne και Anya Taylor-Joy βρέθηκαν εκεί και, όπως φάνηκε, διασκέδασαν. Με τα looks τους, μας έδειξαν πώς να ενσωματώσουμε στοιχεία από διαφορετικές στιλιστικές περιόδους και τάσεις, δημιουργώντας μοναδικές και αυθεντικές εμφανίσεις.

Το Glastonbury Festival, που ξεκίνησε το 1970 από τον Michael Eavis, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Αρχικά, ήταν ένα μικρό γεγονός με λίγες εκατοντάδες επισκέπτες και εισιτήριο αξίας μόλις 1 λίρας, που περιλάμβανε και δωρεάν γάλα από τη φάρμα του Eavis. Από τότε, έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο πολιτιστικό φαινόμενο που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ διεξάγεται στην Worthy Farm, στο Pilton του Somerset στην Αγγλία, και είναι γνωστό για την ποικιλία των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, από μεγάλους αστέρες της μουσικής έως ανερχόμενα ταλέντα, καθώς και για το έντονο πνεύμα κοινότητας και δημιουργικότητας που το χαρακτηρίζει. Η τοποθεσία του φεστιβάλ, με τα γραφικά αγγλικά τοπία και την αγροτική γοητεία, προσθέτει στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του γεγονότος.

Μέσα στις δεκαετίες, το Glastonbury έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία της μουσικής. Από τις πρώτες εμφανίσεις του David Bowie και των The Smiths, έως τις αξέχαστες παραστάσεις των Radiohead και της Beyoncé, το φεστιβάλ έχει γίνει συνώνυμο με την καινοτομία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Το φεστιβαλικό στιλ γενικά χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση ελευθερίας και πειραματισμού. Οι επισκέπτες συνδυάζουν άνετα και πρακτικά κομμάτια με ιδιαίτερα αξεσουάρ, δημιουργώντας εκκεντρικά και πρωτότυπα σύνολα. Οι μπότες, τα μακριά φορέματα, τα boho αξεσουάρ και τα vintage κομμάτια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στα φεστιβάλ.

Το φετινό Glastonbury Festival ήταν για άλλη μια φορά ένας χώρος όπου η μόδα και η μουσική συνδυάστηκαν αρμονικά, προσφέροντάς μας άφθονη έμπνευση για τα δικά μας φεστιβαλικά looks.

Δείτε τα looks που ξεχωρίσαμε:

Alexa Chung

Photo by Samir Hussein/WireImage

Sienna Miller

Photo by Jed Cullen/Dave Benett/Getty Images

Cara Delevingne και Anya Taylor – Joy

Photo by Dave Benett/Getty Images

Dua Lipa

Photo by Samir Hussein/WireImage

Πηγή: grace.gr

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/Ideal Image