Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Pan Pan: Ο πολυεπίπεδος καλλιτέχνης, που κάνει μουσική και σκίτσα όσα έχει στην ψυχή του

Pan Pan: Ο πολυεπίπεδος καλλιτέχνης, που κάνει μουσική και σκίτσα όσα έχει στην ψυχή του

Νιώθω πως αυτός ο πολυεπίπεδος καλλιτέχνης κάνει μουσική και σκίτσα όσα έχει στο μυαλό και την ψυχή του. Και είναι πάντα υπέροχα. Στον Λυκαβηττό θα το ανακαλύψουμε στις 4 Ιουλίου.

Τι πιστεύετε πως κάνει τόσο αγαπητή τη μουσική σας στον κόσμο; Αν δεν υπήρχαν τα social media, με ποιον τρόπο θα κινούσασταν για να κάνετε γνωστή τη μουσική σας;

Αποφεύγω να το αναλύω πολύ, γιατί αν περάσω χρόνο να αναλύσω τι κάνει αγαπητή τη μουσική που έφτιαξα παλιότερα, αυτός θα είναι χρόνος που θα χάσω εις βάρος μουσικής που έχω μέσα μου και θέλω να καταφέρω να βγάλω προς τα έξω. Τα social βοήθησαν πολύ όταν κυκλοφόρησα την μουσική μου ανεξάρτητα, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο έχω γνώσεις γύρω από στρατηγικές σωστού promo – ευτυχώς πλέον έχω συνεργάτες που γνωρίζουν καλύτερα αυτό το κομμάτι.

Ποια ήταν τα δικά σας μουσικά παιδικά και εφηβικά ακούσματα; Πώς και πού μεγαλώσατε, ποια ήταν τα όνειρά σας και ποια ήταν τα πρώτα σας σοβαρά ενήλικα βήματα;

Μικρός άκουγα ό,τι έπαιζε στο σπίτι, Έλληνες συνθέτες δηλαδή ή κάποια πιο 70s -80s ακούσματα στις παρυφές της pop. Όταν απέκτησα άποψη και χαρτζιλίκι άρχισα να αγοράζω και να ακούω χιπ χοπ δίσκους.

Χρειάζεται η εποχή μας καλοσύνη, ευγένεια και ίσως κάποιον ρομαντισμό. Αυτά μπορεί να τα δώσει η μουσική και να έχουν απήχηση ή είμαστε έρμαια της τραπ;

Κι η τραπ μπορεί να τα δώσει όλα αυτά, απλώς επικρατεί ένα πιο μάτσο και απολιτίκ πρότυπο που δεν έχει παρά να προσφέρει χρόνια απρόσωπου θυμού στα νεαρά αγόρια. Είναι κάπως κρίμα να έχεις βήμα να μιλήσεις σε τόσο κόσμο και να το καις έτσι. Αρνούμαι όμως να διαγράφω ολοκληρωτικά ένα μουσικό είδος επειδή μια παροδική τάση φέρνει στον αφρό πράγματα με τα οποία διαφωνώ. Η μουσική μπορεί να μας δώσει τα πάντα, αυτό το πιστεύω.

Πού συναντιούνται τα κόμιξ με τη μουσική; Ποια θέματα αγαπάτε να θίγετε μουσικά ή σκιτσάροντας;

Συναντιούνται επειδή είμαι ο ίδιος άνθρωπος, δεν μπορώ να γυρίσω διακόπτη. Μου αρέσει η καθημερινή ζωή με πινελιές μαγείας που βοηθούν να γίνεται πιο υποφερτή που και που.

Πόση πειθαρχία και πόσο παραρμητισμό αντέχουν και χρειάζονται η συγγραφή στίχων και η σύνθεση κομματιών;

Ο παρορμητισμός είναι απαραίτητος στη δημιουργία, η πειθαρχία μόνο όταν εξαρτώνται τρίτοι από εσένα, σε πιο πρακτικά κομμάτια όπως για παράδειγμα όταν σε περιμένει κάποιος bandmate να γράψεις το part σου στο studio.

Τι είναι η πόλη για σας; Μπορείτε να μας ξεναγήσετε στη δική σας Αθήνα;

H πόλη ήταν σπίτι αλλά η Αθήνα του σήμερα χρειάζεται επανοικειοποίηση. Δεν γίνεται να φεύγει κόσμος από τη βάση του επειδή τα νοίκια είναι σχεδόν όσο ένας μισθός. Η πόλη είναι ζωντανός οργανισμός, αν δεν την κατοικούν μόνιμοι κάτοικοι σε μόνιμη συνδιαλλαγή μαζί της αλλά τουρίστες και περαστικοί, τι θα συμβεί στην πόλη όταν ξεζουμιστεί ό,τι είχε να δωσει; Θα μαραζώσει. Αν θέλετε ξενάγηση στην δική μου Αθήνα, πατήστε play σε κάποιον δίσκο μου, οποιονδήποτε. Εκτός από τον τελευταίο που λέγεται Λύκοι στον Άρη και λαμβάνει χώρα στον κόκκινο πλανήτη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια συγκεκριμένα και ποια τα όνειρα πιο μακρινά;

Να πραγματοποιηθούν όσα σχεδιάζω για το live της 4ης Ιουλίου στον Λυκαβηττό. Μετά πολλά καλοκαιρινά live ανά την Ελλάδα. Μετά να βγει το φθινόπωρο ο δίσκος που δουλέψαμε με Echo Tides. Μετά ιδιωτικότητα ξανά, ώστε να δουλέψω συγκεντρωμένος στα επόμενα.

Πηγή: Grace

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024