Με βυτιοφόρα θα προσπαθήσει ο Δήμος Σερίφου, να λύσει το πρόβλημα μεταφοράς του πόσιμου νερού μετά τις καταστροφές σε μέρος του δικτύου που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Ο Κωσταντίνος Ρεβίνθης δήλωσε στο in: «Το δίκτυο που κάηκε είναι ένα εξωτερικό δίκτυο. Όχι μέσα στους οικισμούς. Μεταφέρουμε νερό με τα βυτιοφόρα στην κεντρική δεξαμενή. Το πρόβλημα είναι τόσο η χρονοβόρα διαδικασία όσο και η επάρκεια. Το νερό που μεταφέρουμε με τα βυτία δεν αρκεί. Ήδη μάλιστα έχουμε πρόβλημα με το νερό σε κάποιες περιοχές να κόβεται και να ξαναέρχεται. Προσπαθούμε να δώσουμε νερό με βυτιοφόρα και από μια γεώτρηση που υπάρχει»

Κόστος αποκατάστασης

Το in ρώτησε τον δήμαρχο για το κόστος και την περίοδο που θα χρειαστεί προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκτυο: «Με μια πρόχειρη αποτίμηση και χωρίς ακρίβεια, υπολογίζω πως το κόστος θα προσεγγίσει τις εκατό χιλιάδες ευρώ.  Η προμήθεια των αγωγών υπολογίζεται στις είκοσι χιλιάδες ευρώ. Το υπόλοιπο υπολογίζεται το κόστος της εγκατάστασης. Χρονικά θα χρειαστούν για την προμήθεια περίπου δέκα μέρες.

Ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης είπε επίσης στο in πως πέρα των καταστροφών σε σπίτια και περιβάλλον, 3 επιχειρήσεις του νησιού κάηκαν ολοσχερώς και αύριο 3 Ιουλίου θα έρθουν στο νησί τα σχετικά κλιμάκια για την αποτίμηση των καταστροφών αυτών.

Από την πλευρά του Δήμου Σερίφου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι, παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης του νησιού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλής του λειτουργίας.

Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για την πλήρη αποκατάσταση, καθώς μεγάλο τμήμα του δικτύου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, τώρα όσο ποτέ χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα της καταστροφής που έπληξε το νησί μας».