Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

H ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί και από τα δύο μέρη στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 2 και 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος για να προσθέσει:

«Την Τρίτη 2 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου θα συζητηθούν το τέλος παρεπιδημούντων και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Με βάση το μνημόνιο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) θα συνεργαστεί με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί και από τα δύο μέρη στον τομέα των Ψηφιακών Υπηρεσιών και της Κυβερνοασφάλειας. Στην συγκεκριμένη συνεργασία, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η τεχνογνωσία και η εμπειρογνωμοσύνη της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) ώστε να προγραμματιστούν και να προωθηθούν δράσεις ανασχεδιασμού και προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που εντάσσονται στο πλαίσιο της αποστολής και των αρμοδιοτήτων των μερών καθώς και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας και κυβερνοαπειλών, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με σκοπό την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου κυβερνοασφάλειας.

Συνεδρίαση παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Βασίλειου-Πέτρου Σπανάκη. Θα παραστούν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Εμμανουήλ Γραφάκος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.) και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση.

Sports in

«Σφήνα» της Φιορεντίνα για τον Στρακόσια που μιλάει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Θωμά Στρακόσια, για τον οποίο -όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα- υπάρχει ενδιαφέρον από τη Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024