Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σημείο αναφοράς για ΑμεΑ δημιουργήθηκε στο Δήμο Ηλιούπολης

Σημείο αναφοράς για ΑμεΑ δημιουργήθηκε στο Δήμο Ηλιούπολης

Σκοπός του Σημείου Αναφοράς για ΑμεΑ είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Ενεργοποιείται στο Δήμο Ηλιούπολης και τίθεται σε λειτουργία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, το δίκτυο του Σημείου Αναφοράς για ΑμεΑ όπως ορίζει ο Ν. 4488/2017 για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Σκοπός του Σημείου Αναφοράς για ΑμεΑ είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (ενδεικτικά, διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσβασιμότητα, μεταξύ άλλων) και η παραπομπή τους στις Δομές/Υπηρεσίες του Δήμου τόσο κοινωνικο-οικονομικού, διοικητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα όσο και σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Σύσταση Διατομεακής Ομάδας όλων των Υπηρεσιών

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των ελλείψεων και δυσλειτουργιών σε συνεργασία με την νεοσύστατη Διατομεακή Ομάδα όλων των Υπηρεσιών του Δήμου που μπορεί να αφορούν τόσο καθεαυτές τις υπηρεσίες του Δήμου, που σχετίζονται με θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας σε αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και τη ζωή των πολιτών εντός του Δήμου σε όλες τις εκφάνσεις της γενικότερα (ενδεικτικά, προσβασιμότητα, κινητικότητα εντός ορίων του Δήμου).

Όπως αναφέρει ο δήμος Ηλιούπολης, «ευελπιστούμε ότι με την εκκίνηση του Σημείου Αναφοράς για τα ΑμεΑ θα υπάρχει η μέριμνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτικών στελεχών, των σωματείων/συλλόγων, των φορέων και επιχειρηματιών του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά και της κοινής γνώμης σχετικά με θέματα αναπηρίας και διεξάγεται διαβούλευση με φορείς του αναπηρικού κινήματος».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ήρθε η ώρα να κερδίσω πράγματα που δεν είχα κερδίσει»

Συνέντευξη στην Ισπανία έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, την κατάκτηση του Conference League με τον Ολυμπιακό αλλά και τους στόχους των ερυθρόλευκων για τη νέα σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024