Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα

Κασσελάκης: Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα

Δύο ημέρες πριν την Πολιτική Γραμματεία και τέσσερις πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να ρίξει τους εσωκομματικούς τόνους

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξε τα «χαρτιά» για τις εσωκομματικές αναταράξεις που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του περί «μαύρου χρήματος» στα κόμματα, η απόφαση για το κλείσιμο της «Αυγής» και, κυρίως, τα όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε νωρίτερα, την Τρίτη, στη Βουλή σειρά συναντήσεων με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

Σε τι συμφωνεί με τον Σαμαρά

«Συμφώνησα με τον Αντώνη Σαμαρά στη μείωση του ΦΠΑ και στο ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Ο κ. Σαμαράς συμφωνεί μαζί μας ότι υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια, παρότι είπε διάφορα ‘ωραία’ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι είμαστε ασυνάρτητοι κ.λπ. Θα του πρότεινα να ακούει περισσότερο τις ομιλίες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, στην αρχή της συνέντευξης.

Για το «μαύρο χρήμα»

«Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, εγώ πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους και να ελέγξουν τα οικονομικά των κομμάτων μας. Η ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων έχει άμεση σχέση με το ‘μαύρο χρήμα’», απάντησε σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ολιγοπώλια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η ΝΔ δεν έχασε μόνο εξαιτίας της ισότητας στον γάμο, αλλά έχασε το προοδευτικό κέντρο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τα ψέματα της ΝΔ, ανέδειξε την οικονομική της πολιτική και τα σκάνδαλα με τις υποκλοπές και το έγκλημα στα Τέμπη».

Ερωτηθείς για το αν έχει μπει «μαύρο χρήμα» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε: «Εγώ αναφέρομαι στις επιλογές που πολύ πρόθυμα μου πρότειναν, όταν μίλησα για το μαύρο χρήμα, προκειμένου να αποφύγουμε τον οικονομικό εξορθολογισμό που αφορά και στα μέσα ενημέρωσης», είπε σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής».

«Από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μένα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα».

Όσο για το κλείσιμο της «Αυγής» ανέφερε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα τις επόμενες ημέρες και πως η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

«Όχι στην συγκόλληση: Δουλέψαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για το ΠΑΣΟΚ»

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση περί «συγκόλλησης», αναφερόμενος στην ανάρτησή του περί υπονόμευσης – την οποία άλλαξε στη συνέχεια – λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε, πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση για την αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς, όπως είπε, είναι ένα κυβερνητικό κόμμα, ενώ χαρακτήρισε «αμιγώς πολιτική» τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε».

Δεν έχω στο μυαλό μου νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως δεν στο μυαλό του να πάει σε νέες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να διατυπώσουν τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του.

Είπε πως θα πάει σε καταστατικό συνέδριο και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχε στον εκλογικό του στόχο στις ευρωεκλογές.

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024