Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης για Καραμανλή-Σαμαρά: Ουδέν σχόλιον - Λάθος να συγκρίνουμε «μήλα με πορτοκάλια», εκλογές με ευρωεκλογές

Μαρινάκης για Καραμανλή-Σαμαρά: Ουδέν σχόλιον – Λάθος να συγκρίνουμε «μήλα με πορτοκάλια», εκλογές με ευρωεκλογές

Ο Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο των διπλών «πρωθυπουργικών» πυρών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δήλωσε «δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

«Δεν είναι κοινότοπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», δήλωσε σήμερα, μία ημέρα μετά την σφοδρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, κυρίως, ο Αντώνης Σαμαράς και, σε πιο ήπιους τόνους, ο Κώστας Καραμανλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις ομιλίες των δύο πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε, ωστόσο, ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε «μήλα με πορτοκάλια», εκλογές με ευρωεκλογές, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξε σημαντική απόκλιση από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για το κυβερνών κόμμα, αλλά με 14 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών»

Ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος βρισκόταν την Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, μίλησε το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαϊκό Νοσοκομείο την ώρα της εκδήλωσης, τονίζοντας πως «λάβαμε πριν ένα χρόνο μια πολύ ισχυρή εντολή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα και γι’ αυτό θα κριθούμε, αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι στις ευρωεκλογές ελήφθησαν σημαντικά μηνύματα που «πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Οι πολίτες μάς είπαν να τρέξουμε πιο γρήγορα και να αλλάξουμε μέρος της πολιτικής μας».

«Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή σε διπλωματικό επίπεδο και στην άμυνα»

«Η λελογισμένη στρατηγική της διεύρυνσης που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μονόδρομος, πάντοτε με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, την επιδοκιμάζουν οι πολίτες, αποδίδει, λύνονται προβλήματα, παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα, με τα οποία η κυβέρνηση έχει καταπιαστεί και μετεκλογικά για να επιφέρει βελτιώσεις σε τομείς όπως η δημόσια τάξη, η δημόσια υγεία, η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών», όπως είπε.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ κατά κυβερνητικών στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πολλοί εξ αυτών, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιδοκιμάστηκαν εκλογικά από τους πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ προέρχονται από το κόμμα, όπως εγώ», υπενθύμισε ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ επισήμανε πως 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης, όπως αποχώρησαν και κοινοβουλευτικά, «καθώς όλοι αξιολογούνται με βάση το αποτέλεσμα. Την κοινωνία ενδιαφέρει να τηρούνται τα υπεσχημένα», παρατήρησε.

«ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, οι μόνες διαφορές με την Τουρκία»

Απαντώντας στις αιχμές των δύο πρώην πρωθυπουργών για τα εθνικά μας θέματα, δήλωσε πως «η Ελλάδα της υποχώρησης το 2019 έδωσε τη θέση της στην Ελλάδα της υπερηφάνειας».

«Κανείς πρωθυπουργός δεν θα ψέλλιζε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», υπογράμμισε και προσέθεσε πως «όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μόνες διαφωνίες με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα».

Τέλος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα, χωρίς όμως κορώνες και λαϊκισμό».

«Οι Έλληνες πρωθυπουργοί υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή σε διπλωματικό επίπεδο και στην άμυνα».

Sports in

Καταγγελίες για παρενόχληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου από τη Στεφανίδη και την Παπαδοπούλου

Θύματα φραστικής παρενόχλησης έγιναν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Χριστίνα Παπαδοπούλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στο Βόλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024