Διεθνής διασυρμός για τη χώρα μας από την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας σε μία σειρά από κλάδους, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζει στην ανακοίνωσή του, «θέμα στον διεθνή Τύπο έγινε η κατρακύλα της χώρας στο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας σε μια σειρά από κλάδους».

«Ντροπή για τη χώρα η επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα»

«Όπως επισημαίνει ο Guardian, την ώρα που σε μια σειρά από χώρες υιοθετείται η μείωση του εργασιακού ωραρίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία χαρακτηρίζει ως ‘φιλό-επιχειρηματική’ υιοθετεί το μοντέλο της 6ημερης εργασιακής εβδομάδας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για «επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα», που αποτελεί «ντροπή για τη χώρα» και δεσμεύεται για την «κατάργηση όλου του αντεργατικού πλέγματος που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Guardian: Ανορθόδοξο βήμα για ενίσχυση παραγωγικότητας

Μπορεί οι εταιρείες σε χώρες σε όλο τον κόσμο να παίζουν με την ιδέα της εφαρμογής μικρότερων εβδομάδων εργασίας, αλλά στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι, στο εξής, μπορούν να εργάζονται και μια έκτη ημέρα, «σε ένα ανορθόδοξο βήμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της παραγωγικότητας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Guardian στο άρθρο του για την εξαήμερη εργασία στη χώρα μας.

Και σημειώνει πως «αφού ξεπέρασε τους άλλους Ευρωπαίους όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, το έθνος που κάποτε βρισκόταν στην καρδιά της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης της ηπείρου, αντιστάθηκε και πάλι στην τάση, εισάγοντας την εβδομάδα εργασίας των 48 ωρών. Το μέτρο, που καταδικάστηκε ως ‘βάρβαρο’ από τα συνδικάτα, τίθεται σε ισχύ από την σήμερα (1/7)».