Την ώρα που έχουν ξεκινήσει για τα καλά οι διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες, η Μιλένα Αποστολάκη η οποία δήλωσε από χθες «παρών» για την προεδρία του κόμματος, φαίνεται πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

Και αυτό, διότι, δεν στοχεύει  μόνο στη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά βάζει και έναν ακόμη πιο μεγαλεπήβολο στόχο, καθώς θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, η κ. Αποστολάκη μιλώντας στο Action 24, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ως προς το μήνυμα και την ελπίδα που γεννάει. Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω αυτό τον στόχο της ετοιμότητας» ανέφερε η βουλευτής του κόμματος» είπε αρχικά.

Ερωτηθείσα αν αισθάνεται πως μπορεί να ανταποκριθεί στα πρωθυπουργικά καθήκοντα, αν κληθεί να τα υπηρετήσει μέσα στην επόμενη τριετία, η κ. Αποστολάκη απάντησε:
«Νιώθω έτοιμη για μια τέτοια θέση και αυτό δεν είναι μια αλαζονική λογική του τύπου ‘εγώ μπορώ καλύτερα’.
Έχω μια κοινοβουλευτική εμπειρία, άρα είμαι μέσα στη Βουλή γιατί θεωρώ πως αυτό είναι ένα κομβικό ζήτημα».
Συνέχισε λέγοντας ότι «το κέντρο των πολιτικών αντιπαραθέσεων είναι η Βουλή. Εκεί είναι η μάχη, εκεί είναι η μεγάλη μάχη πάνω στην οποία κρίνονται πολιτικά ζητήματα, αλλά και η ετοιμότητα και η καταλληλόλητα».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν η τέταρτη κατά σειρά υποψήφια στη μάχη για την προεδρία του κόμματος. Είχαν προηγηθεί από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητας του νυν προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου. Χθες το πρωί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η κ. Αποστολάκη μέσω ανακοίνωσης ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κατρίνη.
«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία. Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή» τόνισε στην χθεσινή ανακοίνωση και πρόσθεσε.
«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του».