Ο Κέντρικ Ναν αναδείχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν, με τον Αμερικανό γκαρντ να παίρνει τους πράσινους από… το χέρι και να τους οδηγεί στην κατάκτηση της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του 28χρονου άσου τη φετινή σεζόν, έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ναν, ο οποίος θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό έως το 2026, που θα του αποφέρει συνολικά 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η νέα συμφωνία του Ναν

Βέβαια στην νέα συμφωνία προβλέπεται και NBA out, το οποίοι εκπνέει τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, μέχρι τι 15 Ιουλίου οι ομάδες από τις ΗΠΑ μπορούν να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό και να αποκτήσουν τον Ναν, κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί.

Κι αυτό γιατί, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ομάδες δύσκολα εμπιστεύονται παίκτες σε αυτή την ηλικία (28 στα 29 ο Ναν), ενώ ο Αμερικανός, αν και είναι ένας παίκτης εγνωσμένης, αξίας δεν έχει καταφέρει πολλά σε βάθος χρόνου στο ΝΒΑ.

Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει επιλεχτεί σε draft, σε συνδυασμό με τους προηγούμενους τραυματισμούς του, λειτουργούν ανασταλτικά προκειμένου μία ομάδα να κινηθεί για την απόκτησή του.

Την φετινή σεζόν, ο Κέντρικ Ναν μέτρησε στην Euroleague 16 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 27,5 λεπτά συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό.