Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία – Τουρκία 1-2: Ντεμιράλ και Γκιουνόκ την έστειλαν στα προημιτελικά

Αυστρία – Τουρκία 1-2: Ντεμιράλ και Γκιουνόκ την έστειλαν στα προημιτελικά

Με τον Γκιουλέρ να… σερβίρει και τον Ντεμιράλ να εκτελεί δύο φορές, η Τουρκία επιβλήθηκε της Αυστρίας με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Aπίστευτη επέμβαση του Γκιουνόκ στις καθυστερήσεις,

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Euro 2024 πανηγυρίζει η Τουρκία, η οποία επικράτησε της Αυστρίας με 2-1 σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία για μια θέση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα ήταν ο Μερίχ Ντεμιράλ που σκόραρε δύο φορές από ισάριθμα κόρνερ του Αρντά Γκιουλέρ, ενώ κομβική ήταν η παρουσία του τερματοφύλακα Μερτ Γκιουνόκ, που πραγματοποίησε μια αδιανόητη απόκρουση ουσιαστικά στην τελευταία φάση του ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Τουρκία, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ, καραμπόλα μεταξύ Μπαουμγκάρντνερ και Ποσχ, ο Πεντς έβγαλε με δυσκολία και ο Ντεμιράλ με προβολή έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 0-1. Στο 3′ η Αυστρία απείλησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Μπαουμγκάρντνερ να περνά λίγο άουτ.

Στο 6′ τεράστια ευκαιρία για την Αυστρία με τον Ντεμιράλ να… καθαρίζει τη φάση πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα ο Μπαουμγκάρντνερ. Η Αυστρία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να πιέζει. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα πάντως έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 24′ όμως η κεφαλιά του Ντεμιράλ πέρασε άουτ. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να τα… χαλάνε στην τελική προσπάθεια.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και τελευταία καλή φάση του 45λεπτου με τον Ποσχ να γυρίζει την μπάλα, αλλά το σουτ του Μπαουμγκάρντνερ πέρασε εκτός. Έτσι οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όντας μπροστά με το 1-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Αυστρία να επιτείθεται συνεχώς. Στο 49′ η κεφαλιά του Γκρέγκοριτς πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Αρναούτοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Γκιουνόκ, όμως νικήθηκε από τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Στο 59′ οι Τούρκοι έφτασαν στο 2-0 με δράστη ξανά τον Ντεμιράλ, σε φάση… καρμπόν με το πρώτο γκολ. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο 26χρονος αμυντικός σκόραρε. Η απάντηση των Αυστριακών πάντως δεν άργησε να έρθει. Στο 66′ ο Ζάμπιτσερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ποσχ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Γκρέγκοριτς με προβολή μείωσε σε 2-1.
Όπως ήταν λογικό η Αυστρία πίεζε ασταμάτητα, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια τεράστια ευκαιρία. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Τουρκία βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Γιλμάζ νικήθηκε από τον Πεντς.

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ όμως μια τελευταία στιγμή. Ο Μπαουμγκάρντνερ έπιασε την κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Μερτ Γκιουνόκ με μια εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Ντάνσο, Ποσχ, Μουενέ (46’ Πρας), Μπαουμγκάρτνερ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Βέμπερ), Ζάμπιτσερ, Λίνχαρτ (65’ Γκρίλιτς), Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Μίλντιρ, Κιοκτσού, (83’ Καβετσί), Καντίογλου, Αϊχάν, Γιουκσέκ (58’ Οζτσάν), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού), Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Αλπέρ Γιλμάζ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024