Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 στα πέναλτι: «Κέρβερος» ο Ντιόγκο Κόστα έπιασε όλα τα πέναλτι των Σλοβένων

Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 στα πέναλτι: «Κέρβερος» ο Ντιόγκο Κόστα έπιασε όλα τα πέναλτι των Σλοβένων

Απίστευτη παράσταση από τον Ντιόγκο Κόστα που έπιασε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0, 3-0 πεν.) και έστειλε την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Euro όπου θα παίξει με τη Γαλλία. Συγκλονιστική εμφάνιση από την Σλοβενία, παραλίγο μοιραίος ο Ρονάλντο που έχασε πέναλτι στην παράταση.

Τι ματς ήταν αυτό στην Φρανκφούρτη! Όχι, ιδιαίτερα ποιοτικό δεν ήταν, αλλά από συγκινήσεις, άλλο τίποτα. Η Πορτογαλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ψυχωμένης Σλοβενίας και να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro καθώς μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, νίκησε την Σλοβενία με 3-0 στα πέναλτι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντιόγκο Κόστα που έπιασε και τις τρεις εκτελέσεις των Σλοβένων ενώ στην παράταση κράτησε όρθια την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Σέσκο. Επόμενος αντίπαλος η Γαλλία για τους Ίβηρες που είχαν σε κακή βραδιά τον Ρονάλντο οποίος σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία το πέναλτι που απέκρουσε το Όμπλακ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Όπως και το παιχνίδι της Γαλλίας με το Βέλγιο, έτσι και αυτό, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις καλές στιγμές να είναι λιγοστές και τον Ρονάλντο να ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ-ρεκόρ που αναζητά από την έναρξη της διοργάνωσης. Μόλις στο 8’ ο Ντργκούσιτς έβαλε την κόντρα τελευταία στιγμή και δεν άφησε τον CR7 να εκτελέσει τον Όμπλακ ενώ στο 13’ από σέντρα του Μπερνάρντο ο Μπρούνο με προβολή αστόχησε από κοντά.

Μία κεφαλιά του Ρονάλντο στο 31’ πήγε πάνω στον Όμπλακ και στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί άστοχων εκτελέσεων φάουλ από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που μέχρι το 90’ δεν κατάφερε ουκ ολίγες φορές να βρει στόχο από καλές θέσεις σε στατικά χτυπήματα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους όταν το χαμηλό σουτ του Παλίνια χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε έξω.

Η Σλοβενία μπορεί να μην είχε τις μεγάλες φάσεις, αλλά τακτικά ήταν εξαιρετική και για ακόμη μία φορά είχε σε μεγάλο βράδυ τον Τσέριν που κάλυπτε χώρους ασταμάτητα. Στο 62’ είχε και την πρώτη της πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Σέσκο να κάνει κάκιστο τελείωμα σε τετ α τετ. Στο 89’ η Πορτογαλία είχε την ευκαιρία να «κλέψει» την πρόκριση, αλλά ο Όμπλακ έσωσε το κοντινό σουτ του Ρονάλντο και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί, ο Βέρμπιτς προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ που έπιασε στο 95’ κόντραρε στον Ντίας κι έφυγε έξω. Η κακοδαιμονία του Ρονάλντο κορυφώθηκε στο 105’ όταν ο Ζότα κέρδισε πέναλτι και ο 39χρονος άσος είδε τον Όμπλακ και το δοκάρι να του «λένε» όχι στην εκτέλεσή του από την άσπρη βούλα.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μάλιστα ο Κριστιάνο έβαλε τα κλάματα, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν. Στο 115’ ο Πέπε έκανε τρομερό λάθος, ο Σέσκο έφυγε απέναντι από τον Ντιόγκο Κόστα που τον νίκησε με σπουδαία επέμβαση και έσωσε την Πορτογαλία από το απόλυτο σοκ.

Το ματς αναπόφευκτα οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων. Ο Κόστα έπιασε κατά σειρά τις εκτελέσεις των Ίλισιτς, Μπάλκοβετς, Βέρμπιτς, με τους Ρονάλντο, Μπρούνο και Μπερνάρντο να τα βάζουν όλα και να στέλνουν την ομάδα τους στα προημιτελικά με 3-0.

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117’ Ρ.Νέβες), Ντίας, Πέπε (117’ Σεμέδο), Νούνο Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Μπερνάρντο Σίλβα, Βιτίνια (65’ Ζότα), Λεάο (76’ Κονσεϊσάο), Ρονάλντο.

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μπιγιόλ, Ντρκούσιτς, Κάρνιτσνικ, Έλσνικ (106’ Ίλιτσιτς), Τσέριν, Στογιάνοβιτς (86’ Βέρμπιτς), Μλάκαρ (74’ Στάνκοβιτς), Σέσκο, Σπόραρ (74’ Τσέλαρ).

Sports in

Βεζένκοφ: «Προς το παρόν είμαι παίκτης των Ράπτορς – Όμορφο να σε θέλουν κι άλλες ομάδες»

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρέθηκε σε καλοκαιρινό καμπ στην Βουλγαρία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το μέλλον του αλλά και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024