Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
H Oυρουγουάη πέταξε εκτός τις ΗΠΑ (1-0) – Έγραψε ιστορία και πέρασε στα νοκ άουτ ο Παναμάς (3-1,vids)

H Oυρουγουάη πέταξε εκτός τις ΗΠΑ (1-0) – Έγραψε ιστορία και πέρασε στα νοκ άουτ ο Παναμάς (3-1,vids)

Οι ΗΠΑ ηττήθηκαν με 1-0 από την Ουρουγουάη και γνώρισαν τον αποκλεισμό από το Κόπα Αμέρικα – Νίκη και ιστορική πρόκριση για τον Παναμά (3-1) που θα παίξει για πρώτη φορά στα προημιτελικά του τουρνουά

Στο Κάνσας, η Ουρουγουάη έκανε το «3 στα 3», επικρατώντας με 1-0 των Αμερικανών και, σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναμά, πέταξε τους οικοδεσπότες έξω από τη συνέχεια του Copa America.

Στον αγωνιστικό χώρο του Arrowhead Stadium, στο Κάνσας, οι Αμερικανοί μπήκαν δυνατά, ξέροντας ότι θέλουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον Παναμά. Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ είχε την κατοχή, αλλά, με δυσκολία, κατάφερε να καταγράψει σουτ στον στόχο, στο πρώτο μέρος. Από την απέναντι μεριά, η Ουρουγουάη δεν κατάφερε να απειλήσει, σοβαρά, τον γκολκίπερ Τέρνερ, στις προσπάθειες των Νούνιες και Βίνια. Στο φινάλε του ημιχρόνου, οι Αμερικανοί γνώριζαν ότι ο Παναμάς προηγούνταν 1-0 και ότι έπρεπε να σκοράρουν.

Όμως, στο 66ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ρόναλντ Αραούχο έπιασε την κεφαλιά, ο Τέρνερ απέκρουσε και ο Ολιβέρα, στην επαναφορά, έβαλε μπροστά στο σκορ την Ουρουγουάη. Οι Αμερικανοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, το γκολ μέτρησε κανονικά και οι οικοδεσπότες έψαχναν, πλέον, δυο γκολ. Ωστόσο, η επόμενη τελική ανήκε στους Ουρουγουανούς, με τις ΗΠΑ να μην απειλούν μέχρι το τέλος και να αποκλείονται από τη συνέχεια του τουρνουά.

Βραζιλία ή Κολομβία ο αντίπαλος της Ουρουγουάης στα προημιτελικά.

ΗΠΑ: Τέρνερ, Σκάλι (79′ Ράιτ), Ρίτσαρντς, Ρέαμ (89′ Τίλμαν), Ρόμπινσον, Ρέινα, Άνταμς, Μούσα (72′ Σέρτζεντ), ΜακΚένι, Πούλισικ, Μπαλογκούν (41′ Πέπι)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Ναντές, Ρόναλντ Αραούχο, Ολιβέρα, Βίνια (72′ Χιμένες), Ουγκάρτε (88′ Κάσερες), Βαλβέρδε, Πελίστρι, Ντε Λα Κρουζ (79′ Μπεντανκούρ), Μαξιμιλιάνο Αραούχο (27′ Ολιβέρα), Νούνιες (88′ Λουίς Σουάρες)

Έγραψαν ιστορία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Παναμάς θα παίξει σε προημιτελικά Copa America. Στο Ορλάντο, επικράτησε 3-1 της Βολιβίας, χάρη στις αλλαγές του προπονητή Κρίστιανσεν, και, σε συνδυασμό με την ήττα των Αμερικανών, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο ματς, ο Παναμάς είχε την πρώτη του ευκαιρία, σε σουτ του Βελς, και στο 22ο λεπτό άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Φαγιάρδο. Στο μισάωρο, η Βολιβία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά, ο Μιγκελίτο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Παναμέζου τερματοφύλακα. Έτσι, ο Παναμάς πήγε στο ημίχρονο, προηγούμενος 1-0, και, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έχασε ευκαιρίες με Βελς και Φαγιάρδο.

Στο 63ο λεπτό, πέρασε στο ματς ο Μιράντα, για λογαριασμό της Βολιβίας, και, έξι λεπτά αργότερα, ο 26χρονος φορ ισοφάρισε σε 1-1. Τελικά, οι κινήσεις του προπονητή του Παναμά, από τον πάγκο, έφεραν την σπουδαία νίκη. Στο 74ο λεπτό, ο Εδουάρδο Γκερέρο πέρασε στο ματς και στο 79′, με κεφαλιά-ψαράκι, έδωσε προβάδισμα στον Παναμά, με το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα. Με την Ουρουγουάη να έχει βάλει το… χεράκι της, στο άλλο ματς, ο Παναμας «κλείδωσε» νίκη και πρόκριση με γκολ του Γιάνις, που μπήκε στο ματς στο 90′ και, στο 90’+1′, διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Στα προημιτελικά, ο Παναμάς θα αντιμετωπίσει είτε τη Βραζιλία, είτε την Κολομβία.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βισκάρα, Κουέγιαρ, Χακίν Σουάρες, Σαγρέδο, Βιγιαμίλ (63′ Τεράθας), Σεσπέδες (63′ Τζουστινιάνο), Ρότσα (63′ Μιράντα), Μιγκελίτο (83′ Τσάβες Κρουζ), Βάσα (81′ Σαουσέδο), Αλγκαράναθ

ΠΑΝΑΜΑΣ: Μοσκέρα, Μουρίγιο (46′ Λένις), Κόρντομπα, Φαρίνα, Ντέιβις, Μαρτίνες (74′ Αγιάρθα), Μπλάκμαν, Βελς (88′ Γιάνις), Χάρβεϊ (74′ Γκερέρο), Μπαρσένας, Φαγιάρδο (85′ Γκοντόλα)

Sports in

Τι ισχύει με τον Κέντρικ Ναν και το NBA out – Τα δεδομένα και η ημερομηνία «κλειδί»

Ποια τα δεδομένα με το ΝΒΑ out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν – Οι σκέψεις των ομάδων στις ΗΠΑ και η καταλυτική ημερομηνία για τον άσο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024