Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: «Από τον Παναθηναϊκό θα διάλεγα τον Ναν»

Μπαρτζώκας: «Από τον Παναθηναϊκό θα διάλεγα τον Ναν»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, τον παίκτη του Παναθηναϊκού που θα ήθελε στον Ολυμπιακό, κατά τη συμμετοχή του στο Proteas Hoop Lab.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ο καλεσμένος που άκουσαν με ευλαβική προσοχή τα παιδιά του Proteas Hoop Lab το μεσημέρι της Τρίτης (2/7). Ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, έβγαλε φωτογραφίες, υπέγραψε αυτόγραφα και έδωσε λάμψη από την EuroLeague στο καμπ του Πρωτέα Βούλας όπου γίνεται σκληρή δουλειά με έξι ώρες προπόνησης σε καθημερινή βάση.

Ο κόουτς των Κυπελλούχων Ελλάδος, έκανε ορισμένες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις καθώς παραδέχθηκε την επιθυμία του να επιστρέψει στους Πειραιώτες ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ όπως είπε αν έπρεπε να πάρει έναν παίκτη από τον Παναθηναϊκό αυτός θα ήταν ο Κέντρικ Ναν. Παράλληλα κατέστησε σαφές πως αναμένονται μεταγραφικές κινήσεις από τον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που η ομάδα δεν κράτησε τον Αϊζάια Κάνααν.

Οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες από τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τα παιδιά του Proteas Hoop Lab:

* Δυστυχώς η σκληρή δουλειά δεν μπορεί να ξεπεράσει το ταλέντο. Χρειάζονται και τα δύο για να φτάσεις ψηλά. Ίσως χρειάζεται 51 ταλέντο 49 δουλειά διότι και οι παίκτες με την σωστή νοοτροπία είναι επίσης δυσεύρετοι
* Η καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγε τώρα για την Ευρωλίγκα θα είχε Γουόκαπ, Ναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ταβάρες.
* Αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο σχολείο και το μπάσκετ για ένα παιδί, θα επέλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη την εκπαίδευση.
* Ο καλύτερος προπονητής που αντιμετώπισε ποτέ: Στο επίπεδο της Ευρωλίγκα υπάρχουν μόνο εξαιρετικοί προπονητές που αξίζουν όλοι τους σεβασμό. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσει κάποιον αυτός θα είναι δικαιωματικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις εννέα Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει.
* Ο πιο coachable παίκτης που είχε στην καριέρα του θεωρεί ότι είναι ο Γουόκαπ.
* Αν έπρεπε να διαλέξει ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό που θα τον ήθελε στην ομάδα του αυτός είναι ο Κέντρικ Ναν, τον οποίο είχε πλησιάσει πέρυσι πρώτος Ολυμπιακός αλλά τον πήρε τελικά στην μέση της σεζόν ο μεγάλος αντίπαλος των ερυθρολεύκων.
* Ο αντίπαλος που δυσκόλεψε περισσότερο την άμυνα του ήταν ο Γουέστμπρουκ όταν τον είχε αντιμετωπίσει με την Μπαρτσελόνα.
* Προτιμάει να παίζει εκτός έδρας, παρά εντός, διότι είναι μοναδικό το συναίσθημα να κάνεις το κοινό εκτός έδρας να σωπαίνει.
* Οι προπονητές διαχειρίζονται πιο δύσκολα την ήττα, γιατί τους απασχολεί το τι πηγε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουν. Επιπλέον πρέπει να αποφορτίσουν τους αθλητές για να συνέλθουν και να προχωρήσουν.
* Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί είναι σημαντικοί για μια ομάδα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλές φορές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια. Είναι σπουδαίο μέσω της παιδείας να βελτιωθούν αυτές οι συμπεριφορές.
* Ο Κάναν ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά δεν τον κρατήσαμε διότι θέλαμε δίπλα στον Γουόκαπ ένα παίκτη με δημιουργία και όχι μόνο εκτέλεση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024