Η Ισπανία είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα του Euro και απολαμβάνεις τα παιχνίδια των Ισπανών γιατί πολύ απλά βλέπεις ελκυστικό θέαμα.

Αν θελήσει λοιπόν κάποιος να βρει μια ακόμα ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο σε αυτή την διοργάνωση, μια ομάδα που προσφέρει θέαμα, τότε αυτή είναι η Ολλανδία.

Το είδαμε και στο σημερινό παιχνίδι των «οράνιε» απέναντι στην Ρουμανία, με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να παίρνει τη νίκη me 3-0 και φυσικά την πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Ολλανδοί σεβάστηκαν την φήμη που τους συνοδεύει και έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στους Ρουμάνους, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Είδαμε μια ομάδα με ευχέρεια στην κυκλοφορία της μπάλας, μια ομάδα που ξέρει να εκμεταλλευτεί τους ακραίους επιθετικούς και παράλληλα ένα σύνολο αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι.

Ναι, κανείς δεν θα πει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα μετόπισθεν, ωστόσο αυτό που κάνει την ολλανδική ομάδα να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα που έχει στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Το ταλέντο είναι άφθονο στους «οράνιε» και πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί έχουν την δυνατότητα να φτάσουν πολύ ψηλά στην διοργάνωση.

Αν μάλιστα υπήρχε στο ρόστερ της ολλανδικής ομάδας ένας πιο μεγάλος γκολτζής για την κορυφή της επίθεσης, τότε η δυναμική της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Κούμαν μπορεί να ποντάρει πολλά στον Γκάκπο, καθώς ο άσος της Λίβερπουλ πέτυχε γκολ και κόντρα στους Ρουμάνους, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολλανδό τεχνικό να βλέπει τον Γκάκπο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, καθώς καταλαβαίνει ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να του δώσει πολλά σε δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα.

Το είδαμε και στο σημερινό παιχνίδι καθώς ο Γκάκπο έκανε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ της ολλανδικής ομάδας.

Μεγάλη υπόθεση για την ολλανδική ομάδα τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μάλεν στο δεύτερο μέρος, με τον

Η Ρουμανία προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.

Η πίεση που άσκησαν οι Ολλανδοί ήταν έντονη κι από την στιγμή που ο Γκάκπο βρήκε δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο με το δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Νίτσα, όλα έγιναν πολύ δύσκολα για τους Ρουμάνους.

Το σίγουρο είναι πως η Ολλανδία έβγαλε πολύ καλή εικόνα στον αγώνα με την Ρουμανία και είναι αναμφίβολα το φαβορί για να πάρει την πρόκριση και στα ημιτελικά του Euro 2024.

Για να μην πούμε ότι μετά την Ισπανία είναι, με βάση την απόδοσή της, το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.