Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Βουλευτής αποχώρησε από τους Πράσινους και προσχώρησε στους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Βουλευτής αποχώρησε από τους Πράσινους και προσχώρησε στους Χριστιανοδημοκράτες

Η βουλευτής Μελίς Σεκμέν, στη Γερμανία, παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων και προσχώρησε σε αυτήν της Χριστιανικής Ένωσης

Η ομοσπονδιακή βουλευτής, στη Γερμανία, Μελίς Σεκμέν ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων, με τους οποίους εξελέγη στη Μπούντεσταγκ το 2021 και να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την οικονομική και τη μεταναστευτική πολιτική του μέχρι χθες κόμματός της.

«Η απόφασή μου είναι αποτέλεσμα μακράς διαδικασίας. Η άποψή μου σχετικά με το πώς και με ποιο ύφος ασκείται η πολιτική έχει εξελιχθεί», δήλωσε η 30χρονη πολιτικός στην ιστοσελίδα «Table Media».

Είχε διαφωνήσει με τους Πράσινους και στην περίπτωση της δολοφονίας του αστυνομικού από νεαρό Αφγανό

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η Μελίς Σεκμέν είχε επικοινωνήσει ήδη πριν από δύο εβδομάδες με εκπροσώπους της Ένωσης – μεταξύ άλλων με τον αρχηγό του CDU Φρίντριχ Μερτς – και είχε εκφράσει τη διαφωνία της προς την πολιτική των Πρασίνων.

«Πολλά από αυτά που πρεσβεύει το CDU ταυτίζονται με τις απόψεις της κυρίας Σεκμέν και το οικογενειακό ιστορικό της», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, αναφερόμενος στην τουρκική καταγωγή των γονέων της πολιτικού.

«Κάνουμε πολιτική για τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε. «Η απόφασή της πρέπει βεβαίως να γίνει σεβαστή, αλλά μας χαροποιεί και το γεγονός ότι η πολιτική μας τοποθέτηση είναι προφανώς πειστική», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης Τόρστεν Φράι, καλωσορίζοντας τη Μελίς Σεκμέν στις τάξεις του CDU.

Οι Πράσινοι την καλούν να παραδώσει την έδρα

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της Μελίς Σεκμέν και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του κόμματος θα πρέπει τώρα να διευθετήσουν τα οργανωτικά θέματα που προκύπτουν από την αποχώρησή της.

Ωστόσο η τοπική οργάνωση του κόμματος στο Μανχάιμ, όπου εκλέγεται η κ. Σεκμέν, κάλεσε την πολιτικό να παραδώσει την έδρα της «ώστε τη θέση να καταλάβει ένα άλλο πρόσωπο, εκλεγμένο από το ψηφοδέλτιο των Πρασίνων». Επισημαίνεται πάντως ότι η αλλαγή κοινοβουλευτικής ομάδας στη διάρκεια της νομοθετικής περιόδου δεν συνηθίζεται στη Γερμανία.

Η Μελίς Σεκμέν είχε διαφωνήσει με τους Πράσινους και στην περίπτωση της δολοφονίας του αστυνομικού από νεαρό Αφγανό πριν από λίγες ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Μανχάιμ, καθώς ζήτησε «αλλαγή πορείας» του κόμματος στα θέματα μετανάστευσης.

«Οι Πράσινοι πρέπει να δείξουν ότι έχουν ένα σαφές σχέδιο σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης και με την αντιμετώπιση του ισλαμισμού. Χρειαζόμαστε στη Γερμανία μια κουλτούρα διαλόγου, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να πουν τη γνώμη τους χωρίς να κατηγοριοποιούνται με στερεότυπα. Και αυτή η κουλτούρα θα πρέπει να προέλθει από τη βάση των δημοκρατικών κομμάτων», είχε δηλώσει τότε η Μελίς Σεκμέν.

Sports in

Καταγγελίες για παρενόχληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου από τη Στεφανίδη και την Παπαδοπούλου

Θύματα φραστικής παρενόχλησης έγιναν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Χριστίνα Παπαδοπούλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στο Βόλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024