Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νικολάς Μαδούρο: Αποδέχεται την επανέναρξη του διαλόγου με τις ΗΠΑ

Νικολάς Μαδούρο: Αποδέχεται την επανέναρξη του διαλόγου με τις ΗΠΑ

«Να αποκατασταθούν οι όροι του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση», ζήτησε ο Νικολάς Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως αποδέχτηκε πρόταση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, παρά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον σε βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας του και ενόψει των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου.

«Κατόπιν σκέψεως, δέχτηκα και την επόμενη Τετάρτη θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στο Κατάρ και να αποκατασταθούν οι όροι του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση», είπε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική εμφάνισή του.

Μία ανάσα πριν την συμφωνία

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Ουάσιγκτον και το Καράκας είχαν καταλήξει σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει στα τέλη Ιανουαρίου πως εννοούσαν να επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας.

Το Καράκας αντέδρασε την εποχή καταγγέλλοντας τον «χοντροκομμένο και αδικαιολόγητο εκβιασμό» της Ουάσιγκτον. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη επαναφέρει σε ισχύ κυρώσεις σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης Minerven, που διαχειρίζεται χρυσωρυχεία. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον Λευκό Οίκο για παραβίαση της συμφωνίας του Κατάρ.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί τρίτη εξαετή θητεία στην προεδρία· οι αμερικανικές κυρώσεις στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου, που επιβάλλονται από το 2019, εντάσσονταν σε εκστρατεία με σκοπό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία, έπειτα από την επανεκλογή του, που δεν αναγνώρισαν ούτε η αντιπολίτευση ούτε οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έρχεται για τον Ολυμπιακό ο Ντάνι Γκαρθία

Ο Ντάνι Γκαρθία αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα εντός της ημέρας, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024