Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Καζακστάν

Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Καζακστάν

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αύριο Τετάρτη (3/7) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Ο Πούτιν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Σι τον Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Κίνα στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του για την πέμπτη θητεία του ως Ρώσος πρόεδρος.

Τα πλήρη μέλη του SCO είναι η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν

Ο SCO είναι ένας ευρασιατικός πολιτικός, οικονομικός, διεθνής οργανισμός ασφάλειας και άμυνας που ιδρύθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία το 2001. Τα άλλα πλήρη μέλη είναι η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η Τουρκία, αν και δεν είναι μέλος του οργανισμού, συμμετέχει συχνά στις συνεδριάσεις της ως «εταίρος διαλόγου».

Φωτογραφία από την πιο πρόσφατη συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ

Συνάντηση Πούτιν – Μόντι

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Ρωσία, σχολίασε ότι γίνεται επεξεργασία των τελικών λεπτομερειών και ότι ένα από τα βασικά θέματα της επίσκεψης θα είναι η ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες της επίσκεψης παρότι τον περασμένο μήνα ρωσικό κρατικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας βρίσκονται πάντα ψηλά στην ατζέντα τέτοιων συνομιλιών.

Οι Μόντι και Πούτιν έχουν σχέση «μεγάλης εμπιστοσύνης», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Για τη δήλωση Τραμπ περί Ουκρανίας

Παράλληλα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να σχολιάσει την ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία διότι η Μόσχα δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτή.

Την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της τηλεμαχίας του Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος σχολίασε ότι, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα φροντίσει για τη λήξη του πολέμου προτού αναλάβει επισήμως καθήκοντα τον Ιανουάριο.

«Δεν είναι η πρώτη δήλωση του Τραμπ για το θέμα και στο παρελθόν έχει πάλι προβεί σε ανάλογες δηλώσεις. Χωρίς να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι το όποιο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που θα προτείνει μια πιθανή μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα επί του πεδίου, όπου οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, αλλά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ανοιχτός στις συνομιλίες.

Η Ουκρανία λέει ότι οι όροι που θέτει η Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση.

Ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει με ποιό τρόπο θα τερματίσει τον πόλεμο, που βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του. Στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας ο ίδιος σχολίασε ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 αν οι ΗΠΑ είχαν έναν «κανονικό πρόεδρο», τον οποίον θα σεβόταν ο Πούτιν.

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024