Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από τη Μαδρίτη μετά τις ισχυρές αναταράξεις - Δεκάδες τραυματίες

Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από τη Μαδρίτη μετά τις ισχυρές αναταράξεις – Δεκάδες τραυματίες

Περίπου 40 επιβάτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αναταράξεων

Πτήση της Air Europa από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης προέβη σε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας έπειτα από σοβαρές αναταράξεις, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Περίπου 40 επιβάτες, οι περισσότεροι με ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Νατάλ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε, μετά την εκτροπή του αεροσκάφους νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ισχυρές αναταράξεις: Κατάγματα και τραυματισμούς στο κεφάλι

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 ανέφερε ότι ορισμένοι επιβάτες υπέστησαν κατάγματα και άλλοι χτύπησαν τα κεφάλια τους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner αναχώρησε από τη Μαδρίτη στις 11.57 το βράδυ της Κυριακής μεταφέροντας 325 άτομα και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης Μοντεβιδέο νωρίς τη Δευτέρα.

Ισχυρές αναταράξεις: «Ήταν το αεροδρόμιο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ταχύτερα»

Στις 2.32 τα ξημερώματα μετά τις ισχυρές αναταράξεις ζήτησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Νατάλ στη βορειοανατολική Βραζιλία —4.000 χιλιόμετρα από το Μοντεβιδέο— σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, Zurich Airport Brazil.

Η Air Europa δημοσίευσε στο X ότι «ήταν το αεροδρόμιο που μπορούσε να εξυπηρετήσει ταχύτερα τους επιβάτες με ιατρικές ανάγκες».

Ένας χρήστης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στην πτήση, δημοσίευσε φωτογραφίες από σπασμένα πάνελ οροφής, με σωλήνες και καλώδια εκτεθειμένα.

Στη 1.12 μ.μ., η Air Europa ανέφερε ότι οι επιβάτες που δεν είχαν τραυματιστεί μεταφέρονται στο Ρεσίφε —πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, 255 χιλιόμετρα από το Νατάλ— «όπου θα φιλοξενηθούν και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν για το Μοντεβιδέο».

Sports in

Τι ισχύει με τον Κέντρικ Ναν και το NBA out – Τα δεδομένα και η ημερομηνία «κλειδί»

Ποια τα δεδομένα με το ΝΒΑ out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν – Οι σκέψεις των ομάδων στις ΗΠΑ και η καταλυτική ημερομηνία για τον άσο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024