Μία ακόμα κακοκαιρία ετοιμάζεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με τους αρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας να εκδίδουν τις σχετικές προειδοποιήσεις μέσω και της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης «112».

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα θα συνοδεύεται από αρκετούς κεραυνούς, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κινούνται εν μέσω έντονων κεραυνικών φαινομένων.

Παρέχει προστασία

Όπως σημειώνουν, η καμπίνα του αυτοκινήτου παρέχει την απαραίτητη προστασία από τους κεραυνούς για όσους βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από μέταλλο, που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, παρέχει προστασία από το χτύπημα κεραυνού, καθώς λειτουργεί ως «κλωβός Φαραντέι».

Ακυρώνει δηλαδή το ηλεκτρικό πεδίο που δέχεται από τον κεραυνό στο εσωτερικό του και το διοχετεύει στο έδαφος, προστατεύοντας τους επιβάτες του.

Κίνδυνος εκτός του οχήματος

Όσο προστατευμένοι είναι οι επιβάτες ενός οχήματος στο εσωτερικό του, τόσο εκτεθειμένοι είναι όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έξω από αυτό.

Αν ο κεραυνός χτυπήσει το μέταλλο, υπάρχει ενδεχόμενο το ηλεκτρικό φορτίο να εξοστρακιστεί και να τραυματίσει, ακόμα και θανάσιμα, όλους όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Κάτι που σημαίνει ότι όσοι δεν μπορούν να μπουν σε κάποιο κτίριο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, τότε καλύτερο είναι να μπουν σε κάποιο όχημα.