Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Wall Street: Πάουελ και Tesla έδωσαν το θετικό πρόσημο

Wall Street: Πάουελ και Tesla έδωσαν το θετικό πρόσημο

Η Nvidia υποχώρησε κατά 1,3% επιβαρύνοντας τον S&P 500

Θετικά έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι υπάρχει πρόοδος στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αν και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα δεν ήταν αρκετά έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 39.331 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,62% στις 5.509 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 18.028 μονάδες.

«Έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο μας», δήλωσε ο Jerome Powell στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, προσφέροντας σημαντικές στηρίξεις στη Wall Street. «Θέλουμε να είμαστε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2% πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της χαλάρωσης της πολιτικής», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αρκετές πληροφορίες για να απαντήσει οριστικά εάν τα επιτόκια θα επιστρέψουν ποτέ σε «πολύ χαμηλά επίπεδα». «Διαισθητικά οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα επιστρέψουμε σε αυτά τα πολύ, πολύ χαμηλά επιτόκια που είδαμε κατά την περίοδο ανάκαμψης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά», δήλωσε ο Powell.

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, οι μετοχές της Tesla στήριξαν τον S&P 500 καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk, ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή έκανε άλμα περίπου 9%.

Από την άλλη, η Nvidia υποχώρησε κατά 1,3%, επιβαρύνοντας τον S&P 500, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν εάν η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να συνεχίσει τη μεγάλη της ανοδική πορεία. «Το μοτίβο στις πρόσφατες συναλλαγές της Nvidia είναι ανησυχητικό με την έννοια ότι έχει προσθέσει αστάθεια, αλλά επέτρεψε επίσης σε επενδυτές που έχασαν την αρχική ανοδική τάση να εισέλθουν», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial.

Την ίδια ώρα, στη Wall Street υπάρχουν αυτές τις ημέρες δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη δύναμη της ανόδου, την ώρα που τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 έχουν καταγράψει διψήφιες αποδόσεις από την αρχή του έτους. Ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας megacap συνεχίζουν να υπεραποδίδουν, οι αναλυτές της αγοράς ανησυχούν ότι το εύρος της διακύμανσης θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σημαντική αστάθεια στο μέλλον.

Προς το παρόν, η απόδοση των υποκείμενων μετοχών στους κύριους δείκτες παραμένει σε υγιές επίπεδο, σύμφωνα με τον Kevin Gordon, αναλυτή στην Charles Schwab.

«Νομίζω ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα πιθανότατα το κλειδί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Gordon στο CNBC. «Εάν πάνω από τα δύο τρίτα των τίτλων του S&P 500 και του Nasdaq παραμείνουν πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, θα υπάρξει μια σχετικά υγιής διόρθωση», ανέφερε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθαν στα 8,1 εκατ. τον Μάιο, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με το αναθεωρημένο επίπεδο των 7,9 εκατ. τον Απρίλιο. Η νεότερη Έρευνα των Νέων Θέσεων Εργασίας και Κύκλου Εργασιών (JOLTS) έδειξε τον αριθμό των προσλήψεων σε 5,8 εκατομμύρια, με το ποσοστό να είναι 3,6%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024