Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που έπεσε και εξετάζεται αν προκάλεσε τη φωτιά

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που έπεσε και εξετάζεται αν προκάλεσε τη φωτιά

Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τύπος του drone που εντοπίστηκε να έχει πέσει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά

Το ενδεχόμενο η μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά σε πυκνό δάσος στους πρόποδες του Υμηττού στα Γλυκά Νερά να προκλήθηκε από την πτώση ενός drone εξετάζουν οι Αρχές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων που φέρεται να ήταν οι χειριστές του drone και εντοπίστηκαν στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι προσαχθέντες είναι ένας χειριστής, δύο υπάλληλοι και ο διευθυντής της εταιρίας, στην οποία ανήκει το drone.

Εκτοξευτής ρουκετών

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε το drone στο σημείο που έπεσε και από τα χαρακτηριστικά που φέρει πάνω του προκύπτει ότι πρόκειται για ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS.

Το χαρακτηριστικό «1Α» παραπέμπει στην στρατιωτική του έκδοση που έχει τη δυνατότητα να φέρει οπλισμό και συγκεκριμένα δύο ρουκέτες με δυνατότητα εκτόξευσης.

Μάλιστα όπως παρουσίασε το  MEGA και η εκπομπή Live News το συγκεκριμένο drone στην πολιτική του έκδοση – που μπορεί να μεταφέρει φορτία έως 20 κιλά – το έχει προμηθευτεί το ελληνικό δημόσιο.

Δείτε εικόνες από τις δυνατότητες του drone

Το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα στην στρατιωτική του έκδοση, έχει πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο.

Στρατιωτική έκδοση

Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

Nα σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024