Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
SpaceX: Βρήκατε συντρίμμια πυραύλων μας; Καλέστε τη γραμμή βοήθειας

SpaceX: Βρήκατε συντρίμμια πυραύλων μας; Καλέστε τη γραμμή βοήθειας

Μεταλλικά αντικείμενα έπεσαν από τον ουρανό τουλάχιστον τρεις φορές σε έναν χρόνο.

Γραμμή επικοινωνίας για όσους τύχει να εντοπίσουν συντρίμμια πυραύλων ή διαστημικών σκαφών της προσφέρει πλέον η SpaceΧ, μετά τις αναφορές για μεταλλικά αντικείμενα που έπεσαν από τον ουρανό.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η NASA επιβεβαίωσε ότι ένα καψαλισμένο αντικείμενο (εικόνα) που βρέθηκε τον Μάιο σε ορεινή περιοχή της Βόρειας Καρολίνας προήλθε από σκάφος Crew Dragon της SpaceX που επέστρεφε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για τμήμα της υπομονάδας υποστήριξης που αποσυνδέεται από το πίσω μέρος του σκάφους λίγο πριν από την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιείται για μεταφορά φορτίων και φέρει ηλιακούς συλλέκτες για την τροφοδοσία του Crew Dragon με ενέργεια.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε σε ορεινό μονοπάτι από υπάλληλο του πολυτελούς ξενοδοχείου Glamping Collective, το οποίο πλέον εκθέτει το εύρημα πίσω από βιτρίνα.

Μέχρι στιγμής ούτε η NASA ούτε η SpaceX έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ανακτήσουν το αντικείμενο, το οποίο δείχνει να αποτελείται από μέταλλα και ανθρακόνημα.

Το αντικείμενο που βρέθηκε στη Βόρεια Καρολίνα είχε πλάτος 90 εκατοστά και βάρος 45 κιλά (The Glamping Collective)

Σε email που έστειλε στον δημοσιογράφο της Βόρειας Καρολίνας Τζάστιν Μπέργκερ, η NASA επιβεβαίωσε ότι τμήματα του Crew Dragοn έπεσαν όχι μόνο στην αμερικανική πολιτεία αλλά και στη Σαουδική Αραβία.

«Η NASA δεν έχει υπόψη της δοκιμές βλάβες ή τραυματισμούς» ανέφερε η υπηρεσία.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως όσοι τύχει να εντοπίσουν τέτοια αντικείμενα δεν πρέπει να τα ακουμπήσουν αλλά να καλέσουν την ειδική γραμμή της SpaceX στο νούμερο 001-866-623-0234 ή να στείλουν μήνυμα στο recovery@spacex.com.

«Αν ανησυχείτε για άμεσο κίνδυνο, παρακαλώ επικοινωνήστε με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Σας ευχαριστούμε. Εκτιμούμε τη βοήθειά σας» λέει το ηχογραφημένο μήνυμα που ακούγεται στη γραμμή.

To περιστατικό στη Βόρεια Καρολίνα δεν ήταν το μόνο με συντρίμμια της SpaceX. Τμήμα της ίδιας υπομονάδας από σκάφος Crew Dragon βρέθηκαν πέρυσι σε χωράφι του Σασκάτσουαν στον Καναδά, ενώ το ίδιο είχε συμβεί το 2023 στο Κολοράντο και το 2022 στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA.

Τον Μάρτιο, μεταλλικό αντικείμενο από μια παλέτα που απελευθερώθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να καταστραφεί φλεγόμενο στην ατμόσφαιρα διαπέρασε τη στέγη σπιτιού στη Φλόριντα, του οποίου ο ιδιοκτήτης αξιώνει τώρα αποζημίωση από τη NASA.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024