Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
To iPhone 16 έρχεται τον Σεπτέμβριο - Τι νέο φέρνει

To iPhone 16 έρχεται τον Σεπτέμβριο – Τι νέο φέρνει

Τα στοιχεία που αναμένεται να ενσωματώνει το νέο iPhone 16 της Apple - To Apple Intelligence, η νέα μπαταρία και το... ατσάλι.

Η Apple, κατά την προσφιλή της τακτική, πρόκειται να ανακοινώσει τη νεότερη έκδοση του iPhone, τη συσκευή που διαχρονικά φέρνει στα εταιρικά ταμεία τα περισσότερα έσοδα, τον προσεχή Σεπτέμβριο πιθανότατα με την ονομασία iPhone 16.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι το Apple Intelligence, δηλαδή το όχημα της εταιρείας για την είσοδο στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, θα είναι στο επίκεντρο των νέων δυνατοτήτων που θα ενσωματώνονται στο νέο iPhone 16, πέρα από τις όποιες αναβαθμίσεις σε άλλα στοιχεία hardware (επεξεργαστής, χαρακτηριστικά κάμερας, μπαταρία).

Το Bloomberg είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμά του ότι το Apple Intelligence θα παρέχεται δωρεάν στην αρχή, με επιλογές συνδρομής να έρχονται σε συνδυασμό με περισσότερες δυνατότητες AI στη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο από την έκδοση iPhone 15 Pro ή νεότερο.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα φέρει το Apple Intelligence σε συνδυασμό με την συνεργασία των Apple-OpenAI θα είναι στην ψηφιακή βοηθό Siri, η οποία θα γίνει ακόμη πιο… έξυπνη σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα iOS 18, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η κατασκευάστρια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο.

Μάλιστα, η Apple φέρεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εμπορική πορεία της νέας οικογένειας iPhone, με την ταϊβανέζικη ιστοσελίδα Commercial Times να αναφέρει ότι η αμερικανική εταιρεία έχει παραγγείλει στις τοπικές βιομηχανίες κατασκευής μικροτσίπ ένα σύνολο 100 εκατομμυρίων επεξεργαστών A18 (διαφόρων εκδόσεων). Ο συγκεκριμένος αριθμός υποδεικνύει ότι η Apple αναμένει καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το iPhone 16, η μπαταρία και το… ατσάλι

Ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές σε θέματα της Apple, λόγω των διασυνδέσεών του με την εφοδιαστική αλυσίδα της αμερικανικής εταιρείας, ο Ming-Chi Kuo αναλυτής της TF International Securities με έδρα την Ταϊβάν, ανέφερε από τον Μάιο ότι η μπαταρία του iPhone 16 Pro Max θα διαφέρει σημαντικά από αυτή των προηγούμενων μοντέλων.

Σε σχετική του ανάρτηση, ο Kuo ανέφερε ότι η ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας θα αυξηθεί στη συσκευή, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είτε η ίδια η μπαταρία θα μπορούσε να είναι μικρότερη.

Τέτοιες αλλαγές θα αύξαναν πιθανότατα τη θερμοκρασία της μπαταρίας, ξεκαθάρισε ο Kuo, αλλά η Apple θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση με μια θήκη μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα – κάτι που θα ήταν πρωτόγνωρο για την εταιρεία.

Οι βελτιώσεις στην μπαταρία του iPhone 16 θα βοηθούσαν επίσης την Apple να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν όλα τα smartphones να έχουν αντικαταστάσιμες μπαταρίες μέχρι το 2027, καθώς θα ήταν ευκολότερο να αφαιρούνται.

Μια θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι θα επέτρεπε «στην Apple να αυξήσει την πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας κατά 5 έως 10%, ενώ παράλληλα θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις ασφαλείας, επιτυγχάνοντας δύο στόχους ταυτόχρονα», ανέφερε ο Kuo σε ανάρτηση στο X.

Πηγή: OT.gr

Sports in

«Βόμβα» από τη Λιθουανία: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ για Ναν»

Στη Λιθουανία βάζουν… φωτιά για το μέλλον του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και περιμένει πρόταση – Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό σκόρερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024