Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Φωτιά στην Κω: Πυροσβέστες δέχονται τα χειροκροτήματα των κατοίκων – «Για όσο χρειαστεί…»

Πυροσβέστες της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στο κέντρο του νησιού, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους

Σκληρή και άνιση ήταν η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Κω που ξέσπασε τη Δευτέρα (1/7) και έκαιγε για δύο ολόκληρες ημέρες, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να εκκενώσουν σπίτι και ξενοδοχεία αντίστοιχα.

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου επιχείρησαν 107 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τελικώς η σκληρή προσπάθεια τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά φυσικά και των εθελοντών απέδωσε, με τη φωτιά να σβήνει μία ανάσα πριν τα σπίτια της Καρδάμαινας.

Το «ευχαριστώ» από τους ντόπιους και τους τουρίστες ήρθε με τον καλύτερο και ίσως πιο αναπάντεχο τρόπο. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Instagram η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (hellenic_helitack_crews) μία ομάδα πυροσβεστών ενώ περπατούσαν στο κέντρο του νησιού δέχθηκαν τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Δείτε την ανάρτηση:

«… κάνει τον καθένα από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες…»

«Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί», αναφέρεται στη λεζάντα.

Ολόκληρο το κείμενο:

Στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων αφού έχουν δώσει άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά στα Καρδαμαινα της Κω, δέχονται τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστώ από τουρίστες και ντόπιους.

Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί.

Για όσο χρειαστεί… ⚒🇬🇷

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

«Αυτοί είναι οι ήρωες πυροσβέστες μας και αυτή η υποδοχή που τους αξίζει»

Σχετική ανάρτηση με αφορμή το βίντεο έκανε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτοί είναι οι ήρωες πυροσβέστες μας και αυτή η υποδοχή που τους αξίζει. Στην Κω έδωσαν ολονύχτια, σκληρή μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη από τους ανέμους φωτιά λίγο πριν φτάσει στον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Καταχειροκροτούνται από τους κατοίκους και τους τουρίστες της Καρδάμαινας και είναι έτοιμοι για την επόμενη μάχη», γράφει στη λεζάντα ο υπουργός.

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024