Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Ψυχικό: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δολοφόνο να στήνει καρτέρι στον 54χρονο τοπογράφο

Τις κινήσεις του δράστη της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης, καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το in.

Βίντεο ντοκουμέντο από το καρτέρι του δολοφόνου του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποκαλύπτει το in.

Στο αποκλειστικό βίντεο καταγράφεται ο δολοφόνος, λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ εναντίον του Παναγιώτη Στάθη.

Είναι η στιγμή που στήνει καρτέρι στο θύμα του, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας σε μια ήσυχη γειτονιά του Ψυχικού.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που ο δράστης σταθμεύει τη μηχανή του στην οδό Κρήτης, προκειμένου να περιμένει εκεί μέχρι να φτάσει στο σημείο και το θύμα του.

Υπενθυμίζεται ότι μερικά μέτρα μακριά βρίσκεται η εταιρεία του 54χρονου. Εκεί όπου το θύμα σταμάτησε για να παρκάρει, λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός.

Έφτασε πριν το θύμα του

Στο βίντεο φαίνεται η ώρα που φτάνει στο σημείο ο δράστης, με το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που τον καταγράφει να δείχνει 07:14. Ωστόσο, το καταγραφικό «χάνει» περίπου 12 λεπτά, με την πραγματική ώρα να είναι 07:26

Μία ώρα, ο δράστης που φορά full face κράνος, μαύρο μπουφάν και καφέ παντελόνι θα πυροβολήσει εναντίον του 52χρονου τοπογράφου 21 φορές, με τις μισές -σύμφωνα με πληροφορίες- να βρίσκουν στόχο.

Όπως σημειώνουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, ο δράστης χρησιμοποίησε και δεύτερο γεμιστήρα. Κι αυτό για να είναι σίγουρος ότι θα πετύχει το σκοπό του.

Είχε κάνει πρόβα την προηγούμενη ημέρα στο Ψυχικό

Στο δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο του in, καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη μία ημέρα πριν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 54χρονου τοπογράφου.

Στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος άνδρας με το ίδιο scooter να βρίσκεται πάλι στην οδό Κρήτης. Αυτή τη φορά διερχόμενος ανάποδα το δρόμο.

Αυτή τη φορά το ρολόι στο καταγραφικό γράφει 07:38 (πραγματική ώρα 07:50), με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για την δολοφονική επίθεση.

Προφανώς ο δράστης να θέλει να δει από κοντά το σημείο που θα επιτεθεί εναντίον του 54χρονου. Αλλά και τη γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του.

Πλαστές πινακίδες

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσιάζει το in, φαίνεται ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν είχε λάβει μέτρα ώστε να κρύψει τα στοιχεία κυκλοφορίας της μηχανής που επέβαινε.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το μηχανάκι έφερε πλαστές πινακίδες, οι οποίες προσομοίαζαν αρκετά στις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας του υπουργείου Μεταφορών.

Εξετάζουν δεκάδες βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους αρκετά βίντεο, τόσο από το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία του 54χρονου, όσο και από τη γύρω περιοχή, τα οποία εξετάζουν καρέ – καρέ.

Οι έμπειροι αστυνομικοί προσπαθούν να μελετήσουν τις κινήσεις του δράστη και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του, για να «καταγράψουν» τα χαρακτηριστικά του.

Παράλληλα, θα επιχειρήσουν να χτίσουν το «προφίλ» του και να δουν αν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Ήταν ψύχραιμος

Οι κινήσεις του δολοφόνου του 54χρονου φαίνονται αρκετά ψύχραιμες. Ο ίδιος δεν δείχνει κάποια νευρικότητα, λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ εναντίον του θύματος.

Ο δολοφόνος του 54χρονου ρίχνει την πινακίδα

Ο δολοφόνος του 54χρονου ρίχνει την πινακίδα

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο βίντεο που αποκαλύπτει το in, ο δράστης καθώς ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, ρίχνει με το scooter μία πινακίδα καταστήματος που λειτουργεί στο σημείο. Προκειμένου να μην κινήσει υποψίες για την παρουσία του εκεί, ο δράστης κατεβαίνει από το δίκυκλο ήρεμος. Και μετά επανατοποθετεί την πινακίδα στη θέση της.

Ο δολοφόνος του 54χρονου βάζει πάλι την πινακίδα

Ο δολοφόνος του 54χρονου βάζει πάλι την πινακίδα

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024