Το τρέιλερ του Gladiator 2 έχει ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας. Στα μέσα Ιουλίου θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον πλανήτη για να διαφημίσει το πολυαναμενόμενο σίκουελ. που έχει ήδη κάνει πρεμιέρα σε διάφορα κινηματογραφικά συνέδρια και έχει εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.

Όπως διέρρευσε το τρέιλερ ξεκινά με τη στέψη του χαρακτήρα που υποδύεται ο Πέδρο Πασκάλ (στρατηγός ή χιλίαρχος) από τα χέρια του αυτοκράτορα Καρακάλλα, τον οποίο υποδύεται ο Τζόζεφ Κουίν.

Μετά ξεκινά φουλ δράση με σκληρές μάχες μέσα στο «Κολοσσαίο» με θηρία και τεχνητές ναυμαχίες, πολύ αίμα και άγρια πλοκή!

Νωρίτερα η πρεμιέρα

Το μόνο σίγουρο είναι ο κόσμος κάνει σαν τρελός για τον «Μονομάχο ΙΙ». Μαζί του και ο Ρίντλεϊ Σκοτ ανυπομονεί. Θέλει να προβάλει όσο το δυνατό νωρίτερα το Gladiator 2 στον κόσμο.

Για τον λόγο αυτό έφερε νωρίτερα την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας κατά μια εβδομάδα.

Προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου, η ταινία θα δει τελικά το φως της δημοσιότητας στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Η υπόσχεση του Ρίντλεϊ Σκοτ

Και χωρίς να αρκείται σε αυτό, ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε δύο πράγματα:

Το πρώτο, ότι η αναμονή «θα αξίζει τον κόπο» (αναμονή σχεδόν 25 ετών, από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο «Gladiator» το 2000) και ότι η ιστορία του Lucio Vero θα είναι το ίδιο σπουδαία με αυτή του Máximus Meridius. Το δεύτερο, ότι θα έχει «τις καλύτερες σεκάνς δράσης που έχουν δει οι θεατές ποτέ σε ταινία».

Στο Gladiator 2 πρωταγωνιστεί ο Paul Mescal στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Lucius, ο νεαρός ανιψιός του Commodus, τον οποίο υποδύεται ο Joaquin Phoenix στην αρχική ταινία.

Διαδραματίζεται χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και θα επικεντρωθεί στον Lucius (Paul Mescal), ο οποίος σώθηκε από τον Maximus (Russell Crowe) όταν νίκησε τον Commodus στη μονομαχία.

Το σίκουελ μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα καστ συμπεριλαμβανομένων των Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn και Fred Hechinger, μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί Connie Nielsen και Derek Jacobi, που έπαιξαν τους ρόλους της Lucilla και του Senator Gracchus στην αρχική ταινία, θα επαναλάβουν τους ρόλους τους.

Από τότε που ανακοινώθηκε το έργο, η ταινία αναφέρεται ανεπίσημα ως Gladiator 2, αλλά πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή τίτλου πριν ξεκινήσει η εκστρατεία μάρκετινγκ. Ωστόσο, η αφίσα επιβεβαίωσε ότι ο τίτλος είναι απλώς Gladiator II.

Το επίσημο tagline για την ταινία είναι ένα απόσπασμα που ειπώθηκε από τον Maximus Decimus Meridius στην αρχική ταινία: «Αυτό που κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα».

Η ταινία έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τελικά πήρε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας.

Ο Κρόου, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία, κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι θα εμφανιστεί σε μια σκηνή αναδρομής στην ταινία και παραδέχτηκε ότι ένιωθε «ζήλεια» για την εμπειρία του Μεσκάλ, δηλώνοντας: «Ήμουν πολύ νεότερος άντρας, προφανώς, και ήταν μια τεράστια εμπειρία στη ζωή μου. Είναι κάτι που άλλαξε τη ζωή μου, πραγματικά. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι με αντιμετώπιζαν και τι κάνω για τα προς το ζην».