Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλίες: Πέντε ελληνικές στη λίστα με τις καλύτερες «μυστικές» της Ευρώπης

Παραλίες: Πέντε ελληνικές στη λίστα με τις καλύτερες «μυστικές» της Ευρώπης

Διαθέτουν φυσικό περιβάλλον, είναι απομονωμένες και ιδανικές για ρομαντικές αποδράσεις.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η αλήθεια είναι πως το μυαλό όλων μας ταξιδεύει σε ιδιαίτερους προορισμούς, μαγευτικά τοπία και ειδυλλιακές παραλίες.

Όλοι ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα πάρουμε την άδεια, θα φορέσουμε το μαγιό μας και θα πλατσουρίσουμε στα καταγάλανα νερά.

Αν και εσείς αναζητάτε κρυμμένους παραδείσους, ο οργανισμός European Best Destinations (EBD) δημοσίευσε την τελευταία του κατάταξη με τις πιο μαγευτικές μυστικές παραλίες στην Ευρώπη.

Οι πέντε καλύτερες παραλίες βρίσκονται στην Ελλάδα και οι τέσσερις στην Ισπανία

Είναι απομονωμένες, με ψιλή χρυσή άμμο, παρθένα φύση και ιδανικές για ρομαντικές αποδράσεις ή οικογενειακές περιπέτειες.

Δεν είναι, όμως φυσικά, εύκολα προσβάσιμες όλες και απαιτούν κάποια προσπάθεια για να φτάσει κανείς εκεί, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μάλιστα, στη λίστα αυτή οι 5 από τις 15 παραλίες βρίσκονται στην Ελλάδα, τέσσερις στην Ισπανία, δύο στην Πορτογαλία, δύο στην Ιταλία, μία στην Κροατία και μία στην Τουρκία. Ας τις δούμε αναλυτικά…

1. Pasjaca, Konavle Cavtat, Κροατία

Με άμμο και χαλίκι η παραλία Pasjaca στην περιοχή Konavle, στη νότια Κροατία, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του EBD με τις καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης.

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντουμπρόβνικ, έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αυτή η κρυφή παραλία “είναι ένα πραγματικό θαύμα”, αναφέρει ο EBD.

2. Τσιγκράδο, Μήλος, Ελλάδα

Προσβάσιμη μέσω ενός στενού μονοπατιού και μιας σκάλας, η παραλία Τσιγκράδο ανταμείβει τους τολμηρούς επισκέπτες με το απομονωμένο και γραφικό της περιβάλλον. Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και εξερεύνηση των πολυάριθμων θαλάσσιων σπηλαίων γύρω της.

3. Praia da Ponta Pequena, Algarve, Πορτογαλία

Γνωστή για τους βράχους και τη χρυσή άμμο της, η Praia da Ponta Pequena στο Algarve της Πορτογαλίας υπόσχεται εκπληκτική θέα και ηρεμία

4. Παπαφράγκας, Μήλος, Ελλάδα

Ο ειδυλλιακός Παπάφραγκας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Μήλου, στο χωριό Πάχαινα. Ένα σεληνιακό σκηνικό με πελώριους, επιβλητικούς βράχους και γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν «παγιδευμένα» σε ένα στενό θαλάσσιο κομμάτι που φιλοξενεί μια σπηλιά σκέτο όνειρο. Πρόκειται για μια παραλία που διαφέρει από ό,τι έχεις δει μέχρι σήμερα.

5. Cala Goloritze, Σαρδηνία, Ιταλία

Η Cala Goloritze, είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος και γνωστή ως η πιο όμορφη παραλία της Ιταλίας. Με πεντακάθαρα νερά, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού της Σαρδηνίας, στο δήμο Baunei στο νότιο τμήμα του κόλπου Orosei και περιβάλλεται από άγρια φυσική ομορφιά.

6. Ballota, Llanes, Ισπανία

Διαθέτει φυσικό και άγριο περιβάλλον και είναι παράδεισος για όσους λατρεύουν τη φύση και τους ανοικτούς χώρους. Η παραλία Ballota έχει μήκος 350 μέτρα και πλάτος 62 μέτρα σε ένα σχεδόν τέλειο σχήμα κοχυλιού. Απέχει δύο ώρες από το Μπιλμπάο και μόλις 30 λεπτά από την Ribadessella.

7. Cuevas del Mar, Llanes, Ισπανία

Γνωστή για τις εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές και τους βραχώδεις σχηματισμούς της, αυτή η παραλία είναι ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν φυσική ομορφιά και ηρεμία. Επίσης, είναι ιδανική για οικογένειες και παρέχει χώρο στάθμευσης προς τα πάνω.

8. Καστέλι, Κάτω Κουφoνήσι, Ελλάδα

Ένα κρυμμένο διαμάντι στο Κάτω Κουφονήσι, η παραλία Καστέλι φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και το γαλήνιο περιβάλλον της. Μην πάτε με πράγματα, πρέπει να κατέβετε τα βράχια.

9. Joao d’Arens, Algarve, Πορτογαλία

Η Joao d’Arens στο Algarve είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων για την ήρεμη ατμόσφαιρά της και την εκπληκτική θέα.

Είναι προσβάσιμη από ένα ελαφρώς απότομο μονοπάτι και ο παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση. Τα κρυστάλλινα νερά της καλούν τους επισκέπτες να βουτήξουν και να εξεραυνήσουν τη σπηλιά που υπάρχει εκεί.

10. Η Κοιλάδα των Πεταλούδων, Φετίγιε, Τουρκία

Περιτριγυρισμένη από απόκρημνους βράχους και πλούσια βλάστηση, η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από το νερό.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων βρίσκεται στη Φετίγιε, στην Τουρκία. Είναι ανοικτή στο κοινό όλο το χρόνο και οι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, rafting, κανό και καταδύσεις.

11. Συκιά, Μήλος, Ελλάδα

Η παραλία Συκιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μήλου και προς τα νότια. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο. Μοιάζει με μεγάλη πισίνα με ένα τεράστιο θόλο ανοικτό από πάνω και άσπρα βράχια υψωμένα γύρω γύρω.

Η οροφή του σπηλαίου με το πέρασμα του χρόνου κατέρρευσε δημιουργώντας ένα φεγγίτη που αφήνει τις ηλιαχτίδες να φωτίζουν το εσωτερικό του, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό τοπίο. Το πιθανότερο είναι μάλιστα πως η πτώση της οροφής ήταν αποτέλεσμα κάποιου σεισμού.

Οι αχτίδες του ήλιου να μπαίνουν στην σπηλιά από αυτή τη “φυσική οροφή” φωτίζοντας τα σμαραγδένια νερά της και να δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και λάμψης.

12. Torrente de Parreis, Μαγιόρκα, Ισπανία

Η Torrente de Pareis στη Μαγιόρκα βρίσκεται σε έναν γραφικό όρμο και προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο με τα κρυστάλλινα νερά της.

13. Cíes, Βίγκο, Ισπανία

Τα τρία νησιά (Monte Agudo, do Faro και San Martino) που απαρτίζουν αυτό το αρχιπέλαγος, απέναντι από την πόλη Βίγκο της Γαλικίας, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Τα δύο πρώτα συνδέονται με μια μακριά λωρίδα άμμου και φιλοξενούν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ισπανίας.

14. Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη, Ελλάδα

Τα Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Εκεί, λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Σε έναν από αυτούς βρίσκεται αυτή η καλά κρυμμένη παραλία, που έχει χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει γνωστό προορισμός.

15. Isola Bella, Σικελία, Ιταλία

Το μαργαρητάρι της Σικελίας. Κοντά στη πόλη της Ταορμίνας, η παραλία του νησιού Isola Bella είναι ένα πανέμορφο μέρος που μαγεύει τους επισκέπτες. Συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια στενή λωρίδα άμμου, προσφέροντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024