Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Αμμόχωστος 3,5%»: Η μοναδική έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη στο Θησείο

«Αμμόχωστος 3,5%»: Η μοναδική έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη στο Θησείο

Στον τόπο που σταμάτησε ο χρόνος και είναι όλα «παγωμένα».

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, ο Σωτήρης Δανέζης και ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζουν μία μοναδική έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων με τίτλο «Αμμόχωστος 3,5%».

Μια πόλη φάντασμα

Πρόκειται για μία σειρά από μαγνητοσκοπημένες μαρτυρίες κατοίκων της Αμμοχώστου και περισσότερες από εκατό φωτογραφίες που κατέγραψε ο δημιουργός της έκθεσης, τους τελευταίους έξι μήνες, από το 3,5% του εδάφους της περίκλειστης πόλης-φάντασμα, το οποίο “άνοιξαν» οι αρχές του ψευδοκράτους το 2021.

Μια απεικόνιση μισού αιώνα λεηλασίας και αιχμαλωσίας της Αμμοχώστου

Το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάζεται είναι μία ρωγμή στο χρόνο. Είναι η απεικόνιση μισού αιώνα λεηλασίας και αιχμαλωσίας της Αμμοχώστου.

Παράλληλά είναι η αφορμή για να θυμηθούμε μία πόλη που έσφυζε από ζωή τα χρόνια πριν το 1974, αλλά και την βάρβαρη τουρκική εισβολή που ανάγκασε τους 40.000 κατοίκους της να την εγκαταλείψουν.

Τα Βαρώσια αναδεικνύονται σήμερα σε πόλο έλξης για «σκοτεινό τουρισμό», με ενοικίαση ποδηλάτων, καφετέριες, παιδικές χαρές, ξαπλώστρες σε ένα τμήμα της παραλίας χωρίς συρματοπλέγματα και γήπεδα beach volley. Η βόλτα με ηλεκτρικό αμαξίδιο του γκολφ κοστίζει 10 ευρώ.

Εγκαίνια έκθεσης

Η Έκθεση με την επιμέλεια του Βαγγέλη Ιωακειμίδη, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή». Χορηγός Τεχνολογίας είναι η LG Electronics και χορηγός εκτυπώσεων η εταιρεία Photolab.

Σωτήρης Δανέζης

Την καμπάνια επικοινωνίας έχει αναλάβει η “Danezis Stories”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος.

Η νέα έκθεση του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Αμμόχωστος 3,5%» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 10 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Θησείο και θα διαρκέσει από τις 10.07 έως τις 28.08.2024.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024