Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασφάλιστο αυτοκίνητο: Πώς θα αποφύγεις το νέο πρόστιμο;

Ανασφάλιστο αυτοκίνητο: Πώς θα αποφύγεις το νέο πρόστιμο;

Χωρίς ασφάλιση εκτίθεσαι σε διπλό κίνδυνο. Σε ένα ατύχημα, θα λείπει η οικονομική προστασία της ασφαλιστικής, ενώ με τους νέους ψηφιακούς ελέγχους αντιμετωπίζεις πρόστιμο χιλίων ευρώ

Περίπου μισό εκατομμύριο οδηγοί έχουν αφήσει τα οχήματά τους ανασφάλιστα και αυτό είναι κατανοητό ως ένα βαθμό. Ίσως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή χρησιμοποιούν το όχημά τους σπάνια και πιστεύουν πως δεν αξίζει η ασφάλιση αυτοκινήτου. Ωστόσο, είναι σημαντικό όλοι μας να θυμόμαστε πως η οδήγηση χωρίς ασφάλεια μπορεί να έχει σοβαρές νομικές και οικονομικές συνέπειες.

Βέβαια, το Υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίζει την ίδια κατανόηση και για την οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκίνητου ή μηχανής επιφέρει σοβαρές κυρώσεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα είναι αυστηρά και ανέρχονται σε 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά, 500 ευρώ για επιβατηγά και άλλα οχήματα, και 250 ευρώ για δίκυκλα. Εάν μάλιστα εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα σε ακινησία παρκαρισμένο σε διαφορετική τοποθεσία από την αναφερόμενη στη δήλωση ή να κινείται στο δρόμο, το πρόστιμο που επιβάλλει η ΑΑΔΕ ανέρχεται στα 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό τριπλασιάζεται και γίνεται αφαίρεση διπλώματος οδήγησης, σε περίπτωση που επαναληφθεί η παράβαση.

Τι μπορείς να κάνεις για να μην πληρώσεις το πρόστιμο; Αρχικά, έχεις δικαίωμα ένστασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επιβολή του προστίμου. Η ένσταση εξετάζεται από την Αρχή που επιβάλλει το πρόστιμο εντός 30 εργάσιμων ημερών. Σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, τα πρόστιμα διαγράφονται. Εφόσον εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που κοινοποιήθηκε η απόφαση για το πρόστιμο ή την απόρριψη της ένστασής σου, συμμορφωθείς με τις υποχρεώσεις σου αναφορικά με την ασφάλιση του οχήματος, τα σχετικά πρόστιμα διαγράφονται. Άρα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ασφαλιστείς από την πρώτη μέρα που ενημερωθείς για το πρόστιμο. Έτσι, οι πιθανότητες να το αποφύγεις θα είναι με το μέρος σου.

Πώς θα ασφαλιστείς οικονομικά; Το insurancemarket είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου σε αυτό. Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών, όπου μπορείς εύκολα να βρεις προσφορές για ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες. Επίλεξε έστω το βασικό πακέτο που καλύπτει τις υποχρεωτικές καλύψεις από τον νόμο, για να ασφαλιστείς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το ετήσιο πακέτο είναι με διαφορά πιο οικονομικό και με τη δυνατότητα πληρωμής σε έως 12 άτοκες δόσεις, θα καταφέρεις να διαχειριστείς το κόστος με τον πιο ευέλικτο τρόπο.

Και αν εσύ ασφαλιστείς, αλλά κάποιο άλλο ανασφάλιστο όχημα σε τρακάρει, υπάρχει τρόπος να πάρεις γρήγορα αποζημίωση. Χρησιμοποιώντας την κάλυψη για υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, η ασφαλιστική σου θα μεριμνήσει άμεσα για τις ζημιές που σου προκάλεσαν, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς με τις χρονοβόρες διαδικασίες του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Οι μέρες περνούν και οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι ανασφάλιστων πλησιάζουν. Γι’ αυτό βρες σήμερα την online ασφάλειά σου με μία επίσκεψη στο insurancemarket και κυκλοφόρησε ελεύθερα και υπεύθυνα.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024