Η στιγμή για την οποία ανυπομονούσες όλο τον χειμώνα έφτασε! Αφού τα βάλατε κάτω με την παρέα σου, συμφωνήσατε, διαφωνήσατε και θέσατε ξανά και ξανά τα ίδια διλήμματα, αρχές ή τέλη Αυγούστου, Ιόνιο ή Αιγαίο, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή camping, οι αποφάσεις πάρθηκαν, ο κύβος ερρίφθη και είστε πλέον πιο έτοιμοι από ποτέ να περάσετε στο πρακτικό κομμάτι, δηλαδή την οργάνωση των διακοπών. Ναι, το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον προορισμό σας, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Βλέπεις, αν δεν θέλεις να βρεθείς αντιμέτωπος με τη δυσάρεστη συνειδητοποίηση πως θα χρειαστεί να ξοδέψεις το μεγαλύτερο μέρος από το budget των διακοπών σου στα πηγαινέλα με το καράβι, καλύτερα να πάρεις τον χρόνο του. Να πάρεις τον χρόνο σου για να διαβάσεις τα tips που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, καθώς είναι αυτά που σου αποκαλύπτουν πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα από της μετακινήσεις σου, με τη βοήθεια του Ferryhopper, ώστε να τα… επενδύσεις σε μερικά extra cocktails με τα φιλαράκια σου στην παραλία.

#1 Προτίμησε κάποιο άλλο λιμάνι αναχώρησης, όχι τον Πειραιά

Αποφασίσατε με την παρέα να πάτε Τζια, Μύκονο, Τήνο, Άνδρο ή Κύθνο; Τότε, μάλλον η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, ενώ μπαίνεις να ψάξεις για ακτοπλοικά εισιτήρια, είναι να βάλεις ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά. Ωστόσο, επιλέγοντας μία εναλλακτική διαδρομή, δηλαδή ένα μικρότερο λιμάνι, όπως το λιμάνι του Λαυρίου ή της Ραφήνας, τα εισιτήρια θα είναι οικονομικότερα, ειδικότερα αυτά των συμβατικών πλοίων. Ενδεικτικά, το δρομολόγιο από Λαύριο για Τζια βγαίνει στα 13,20 ευρώ και από Λαύριο για Κύθνο στα 16,60 ευρώ. Εξίσου οικονομικά, βέβαια, είναι και από άλλα λιμάνια, δηλαδή από την Κύμη προς τη Σκύρο που το εισιτήριο κοστίζει 19 ευρώ και από το Γύθειο στα Κύθηρα που είναι μόλις 9 ευρώ.

#2 Εξασφάλισε κάρτα μέλους από την ακτοπλοϊκή εταιρεία που σε ενδιαφέρει

Ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τις μετακινήσεις σας από και προς το νησί, είναι να εκδώσεις κάρτα μέλους από την ακτοπλοϊκή εταιρεία που σκοπεύετε να εμπιστευτείτε για το ταξίδι σας και έπειτα, να την αξιοποιήσεις για να αγοράσεις πιο οικονομικά τα εισιτήριά σου μέσω του Ferryhopper. Χάρη στην κάρτα μέλους θα έχεις ολοχρονικά πρόσβαση σε προνόμια, προσφορές και εκπτώσεις, θα συλλέγεις και θα εξαργυρώνεις πόντους για τα επόμενα ταξίδια σου. Επίσης, ανά διαστήματα προκύπτουν κάποιες επιπλέον εποχικές εκπτώσεις, τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις συνδυαστικά με την κάρτα μέλους και να εξασφαλίσεις τα εισιτήριά σου σε ακόμη πιο χαμηλή τιμή.

#3 Κάντε εγγραφή στο newsletter του Ferryhopper για τις καλύτερες προσφορές

Αλήθεια, πώς θα σου φαινόταν εκεί που κάθεσαι στο γραφείο και κάνεις refresh στα email σου, να εμφανιστεί στα εισερχόμενά σου ένα email το οποίο θα σε ενημερώνει πως μπορείς να ταξιδέψεις στον προορισμό που θέλεις, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία; Αν η σκέψη και μόνο σε ενθουσιάζει, τότε πρέπει να κάνεις εγγραφή στο newsletter του Ferryhopper, το οποίο φέρνει τα καλύτερα νέα στο inbox σου! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να συμπληρώσεις το email σου στην ειδική φόρμα και έπειτα, θα λαμβάνεις τακτικά προσφορές, ενημερώσεις, ταξιδιωτικές συμβουλές και εκπτωτικά κουπόνια, απευθείας στα εισερχόμενά σου.

#4 Σύγκρινε τιμές και δρομολόγια από όλες τις εταιρείες σε πραγματικό χρόνο

Κακά τα ψέματα. Με τόσες πολλές εταιρείες, τόσα λιμάνια και τόσα διαφορετικά δρομολόγια, είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσεις στην «παγίδα» και να κλείσεις τα πιο ακριβά αντί για τα πιο οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μην μπερδευτείς και την πατήσεις; Πολύ απλά, να κατεβάσεις το Ferryhopper App στο smartphone σου, μία εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store. Χάρη στη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές και δρομολόγια από όλες τις διαθέσιμες εταιρείες, σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να διαπιστώσεις ποια επιλογή εξυπηρετεί περισσότερο.

#5 Επιλέγοντας έναν προορισμό που σας επιτρέπει να μείνετε εντός budget

Αν δεν έχετε καταλήξει με την παρέα σου στον προορισμό των φετινών διακοπών σας, να ξέρεις πως οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για αρκετά νησιά είναι πολύ οικονομικές και συνεπώς, είναι ένα καλό κίνητρο για να επιλέξετε το μέρος που θα επισκεφθείτε. Εφόσον τα πάγια έξοδα του οχήματος (βενζίνη, διόδια) θα μοιραστούν σε όσα είναι και τα μέλη της παρέας, έπειτα το ποσό που θα ξοδέψει το κάθε άτομο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα είναι αρκετά μικρό. Για παράδειγμα, το κόστος του δρομολογίου από το λιμάνι της Πάτρας προς την Κεφαλονιά είναι 15,40 ευρώ, από την Ηγουμενίτσα για τους Παξούς είναι στα 10,30 ευρώ, από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα 5,60 ευρώ και από την Κυλλήνη για τη Ζάκυνθο στα 13,50 ευρώ. Επίσης, με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε και ένα σύντομο road trip, πριν πάρετε το καράβι και περάσετε σε κάποιο νησί.

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, μπες στο Ferryhopper ή καλύτερα, κατέβασε το Ferryhopper App στο κινητό σου και κλείσε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον προορισμό στον οποίο θα ζήσεις με την παρέα σου την πιο συναρπαστική και αξέχαστη καλοκαιρινή απόδραση.