Η όρθια κωπηλασία, γνωστή και ως SUP (Stand Up Paddling), πρόκειται για ένα από τα πιο hot χόμπι του καλοκαιριού. Όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν αλλά και γρήγορα να γίνουν καλοί σε αυτό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, σωματότυπου και φυσικής κατάστασης και να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές γεμάτες δράση.

Το SUP συνδυάζει στοιχεία surfing, καθώς πρέπει να ισορροπήσεις πάνω στην σανίδα, καγιάκ γιατί κάνεις κουπί όσο βρίσκεσαι όρθιος και windsurfing, καθώς βρίσκεσαι σε όρθια στάση.

Σήμερα πρόκειται για ένα από τα δημοφιλή water sport, όμως η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν. Φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε και να εξελίχθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Αφρική έως την μακρινή πολυνησιακή Χαβάη. Πρόκειται για άθλημα με διαφορετικά στιλ, όμως δύο είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όλων: Ως αναβάτης στέκεσαι όρθος στην σανίδα μέσα στο νερό και ένα μακρύ κουπί σε ωθεί προς τα εμπρός.

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις SUP αυτό το καλοκαίρι;

Έχει αγαπηθεί από πολλούς και για καλούς λόγους. Εάν το καλοσκεφτείς συνδυάζει την διασκέδαση και τις βουτιές στο νερό με την άσκηση, καθώς όσο ισορροπείς και κωπηλατείς ενεργοποιούνται πολλές μυϊκές ομάδες, με αποτέλεσμα να τονώνεις το σώμα σου και να καις εύκολα έξτρα θερμίδες.

Μπορείς να ξεκινήσεις οποτεδήποτε και το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια καλή σανίδα SUP και ένα κουπί. Για να σε βοηθήσουμε να βρεις την καλύτερη, ψάξαμε και βρήκαμε τέσσερα μοναδικά μοντέλα που θα σε κάνουν να ανυπομονείς ακόμα περισσότερο να βγεις στην παραλία.

Θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε σανίδες SUP ενώ θα την παραλάβεις στην πόρτα σου, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεσαι, ακόμα και στις διακοπές σου.

Σανίδα SUP SCK eψilon

Το SUP Eψilon 10’ έχει σχεδιαστεί για άτομα ιδανικά έως 110 κιλά και οι διαστάσεις του είναι κατάλληλες για γυναίκες, παιδιά και για αρχαρίους μετρίου αναστήματος και βάρους. Αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν ένα γρήγορο φουσκωτό SUP που να είναι εύκολο στους ελιγμούς.

Διαθέτει αντιολισθητικό pad που προσφέρεται ακόμα και για SUP yoga αλλά και D-rings με την εφαρμογή καθίσματος. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με 3 πτερύγια στο πίσω μέρος αλλά και λουρί αστραγάλου. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για παιχνίδι, εξερεύνηση των ακτών, και αποτελεσματική άσκηση ολόκληρου του σώματος.

Σανίδα SUP Viking Avenger

Πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά All Round Sup της αγοράς με δυναμικό σχεδιασμό και προχωρημένα ψηφιακά γραφικά. Με ισορροπημένες διαστάσεις 320 x 76 εκατοστά και προοδευτικό Rocker Profile είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη στις περισσότερες συνθήκες θαλάσσης.

Στρίβει εύκολα και αντιδρά γρήγορα στις εντολές ώστε να είναι εύκολο για τον αρχάριο αλλά και διασκεδαστικό για τον πιο μυημένο χρήστη. Είναι πραγματική απόλαυση τόσο στο ελαφρό κύμα όσο και στη χαλαρή βόλτα περιμετρικά της ακτής.

Σανίδα SUP ZRay

H φουσκωτή σανίδα E10 της Zray έχει μήκος 2.97 μέτρα και ενδείκνυται για ενήλικες αλλά και παιδιά. Είναι άνετη στη μεταφορά και αποθηκεύεται εύκολα. Αποτελεί έτσι εξαιρετική επιλογή για ταξίδια ή μικρές εκδρομές, αφού μπορείς να την ξεφουσκώσεις μετά τη χρήση και να την βάλεις σε τσάντα πλάτης.

Η σανίδα είναι σχεδιασμένη για χρήση σε όλες τις συνθήκες και θεωρείται κατάλληλη για αρχάριους και έμπειρους αναβάτες. Έχει ένα μεγάλο πτερύγιο, το οποίο επιτρέπει καλή ευθυγράμμιση και λιγότερη τριβή. Είναι ιδανικό για SUP σε ήρεμα νερά, που δε χρειάζονται συνεχείς ελιγμοί.

Σανίδα SUP Aqua Marina Hyper

Σανίδα SUP Aqua Marina Hyper, με επιπλέον ακαμψία και ασφάλεια χάρη στην τεχνολογία διπλού θαλάμου (Double Chamber Tech). Η σανίδα έχει επένδυση από ανάγλυφο (crocodile skin) αντιολησθητικό υλικό EVA, για μέγιστη σταθερότητα και άνεση, καθώς και επιπλέον ενίσχυση με ρέλι πλευρικά.

Επίσης η σανίδα διαθέτει δύο σημεία συγκράτησης αντικειμένων με ελαστικό κορδόνι και μηχανισμό ρύθμισης, συμπαγή χειρολαβή Neoprene με επένδυση ιμάντα για μεγαλύτερη αντοχή και άνεση καθώς και κρίκους από ανοξείδωτο ατσάλι για τοποθέτηση καθίσματος, που το μετατρέπει σε sit-on-top kayak. Τέλος η σανίδα προσφέρει εξαιρετικό χειρισμό εξαιτίας του kick pad που βρίσκεται στην ουρά, το οποίο επιτρέπει επιτόπιες στροφές και ελιγμούς.