Σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι η Νέα Ζηλανδία του Πέρο Κάμερον νίκησε την Κροατία με 90-86 και έβαλε «φωτιά» στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού με τις δύο ομάδες να έχουν ρεκόρ 1-1 αυτή τη στιγμή και την Σλοβενία να κινδυνεύει να μείνει εκτός επόμενης φάσης.

Τρομερή εμφάνιση από τον Ζούμπατς με double- double 29 πόντων και 16 ριμπάουντ

Η Νέα Ζηλανδία που είναι μια ομάδα που «ζει και πεθαίνει» από το τρίποντο έβαλε 6/8 στην πρώτη περίοδο και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Κροατών οι οποίοι επίσης σουτάρουν πολύ και είχαν 11/15 δίποντα στην πρώτη περίοδο με τον Ζούμπατς να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις.

Στο ίδιο μοτίβο και η δεύτερη περίοδος με την Κροατία να σουτάρει με το εξωφρενικό 68%, αλλά την ομάδα του Πέρο Κάμερον να ακολουθεί τον υψηλό ρυθμό του ματς, προσφέροντάς μας ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, το οποίο βρήκε τους Κροάτες μπροστά με 60-55 στο ημίχρονο.

Διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, καθώς δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί με την Νέα Ζηλανδία να προσπαθεί να ρίξει τον ρυθμό με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 79-74 υπέρ της Κροατίας.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι το +7 και το 84-77 με τους Νεοζηλανδούς να γυρνούν στο ματς και τελικά να το κερδίζουν με 90-86 και μία εκπληκτική ανατροπή που αλλάζει τα δεδομένα του Α’ ομίλου του Προολυμπιακού τουρνουά.