Η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη επί της Κροατίας το απόγευμα της Τετάρτης (03/07) καθώς επικράτησε με σκορ 90-86, βάζοντας έτσι «φωτιά» στον Α’ όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ.

Και αυτό διότι, η Κροατία, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με ρεκόρ 1-1 και διαφορά σκορ στο +12, την ώρα όπου η Νεοζηλανδοί έχουν 1-0 ρεκόρ και +4, με τους Σλοβένους να ακολουθούν με ρεκόρ 0-1 και -16 στη διαφορά πόντων, μετά και την πολύ κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν στην ήττα από την «χρβάτσκα» με 108-92.

Κάπως έτσι, η υπόθεση πρόκρισης για την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς δυσκολεύει μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, καθώς στη Σλοβενία δεν αρκεί απλά η νίκη επί των Νεοζηλανδών.

Πλέον, το σύνολο του Αλεξάντερ Σέκουλιτς καλείται το απόγευμα της Πέμπτης (04/07, 17:30), να επικρατήσει της αντιπάλου του με τουλάχιστον δέκα πόντους διαφορά, καθώς τότε, αμφότερες οι ομάδες θα βρίσκονται στο 1-1 και στο -6. Στην ισοβαθμία αυτή, θα υπερτερεί η Σλοβενία, αφού νίκησε το μεταξύ τους παιχνίδι.

Σε διαφορετικό σενάριο,  οι Νεοζηλανδοί θα ακολουθήσουν τους Κροάτες στα ημιτελικά, ενώ με νίκη εξασφαλίζουν και την πρώτη θέση.

Τέλος, να πούμε πως υπάρχει και το… ακραίο σενάριο, που θέλει τη Σλοβενία να παίρνει τη νίκη με 29 πόντους διαφορά, φτάνοντας έτσι στο +13 στη συνολική διαφορά πόντων της, «κλέβοντας» την πρώτη θέση από την Κροατία.