Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο βήμα για το Παρίσι θέλει να κάνει η Ελλάδα, κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία

Το πρώτο βήμα για το Παρίσι θέλει να κάνει η Ελλάδα, κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία

Πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό του Πειραιά, απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία, στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αρχίζει απόψε η Εθνική Ελλάδος. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ρίχνονται στη «μάχη» του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά (2-7/7), με πρώτη αντίπαλο τη Δομινικανή Δημοκρατία (3/7, 21:00), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ΕΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει τη διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά μπάσκετ, με αποτέλεσμα οι Ελληνες διεθνείς να έχουν μαζί τους τον… έκτο παίκτη, το ελληνικό φίλαθλο κοινό στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πρώτη θέση, τη μόνη που επιβιβάσει τους Έλληνες διεθνείς σε αεροπλάνο με προορισμό την «Πόλη του Φωτός».

Η «επίσημη αγαπημένη» συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τελευταία φορά στο Πεκίνο το 2008, όπου κατέλαβε την 5η θέση. Έκτοτε, η εθνική Ελλάδας απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και του Τόκιο (2020).

Με… μπροστάρη τον Αντετοκούνμπο

Σε αυτό το… ταξίδι, η εθνική έχει στις τάξεις της και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν θα είναι μόνος του σε αυτή την μάχη αλλα και με τον αδελφό του, Κώστα, τον αρχηγό της εθνικής Κώστα Παπανικολάου, τον Τόμας Ουόκαπ, τον Νικ Καλάθη, τον Ντίνο Μήτογλου, τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τους Βασίλη Τολιόπουλο, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Δημήτρη Μωραΐτη.

Η εθνική μετρά βέβαια και σημαντικές απουσίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, αν και ήταν, έστω και με πολιτικά στις πρώτες προπονήσεις της εθνικής μετά το τέλος των τελικών της Basket League, μετά τη θλάση στο γαστροκνήμιο και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί για διάστημα ενός μήνα. Εκτός έμεινε ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο μαζί με τις θεωρητικά κατώτερες αγωνιστικά Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο. Στον Α΄ όμιλο, βρίσκονται η ισχυρή Σλοβενία, η Κροατία και η Νέα Ζηλανδία. Κάθε ομάδα δίνει δύο αγώνες, έναν με κάθε αντίπαλο του ομίλου της. Στα ημιτελικά προκρίνονται οι πρώτες δύο κάθε ομίλου.

Η πρώτη του Α΄ ομίλου αντιμετωπίζει τη 2η του Β΄ ομίλου και η 2η του Ά ομίλου αντιμετωπίζει την πρώτη του Βλ ομίλου, σε νοκ άουτ παιχνίδι στην ημιτελική φάση (Σάββατο, 6/7). Οι δύο νικητές των ημιτελικών θα διεκδικήσουν στον… τελικό της Κυριακής (7/7, 21:00) το μοναδικό εισιτήριο για το Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ.

Αν η εθνική πετύχει τον στόχο της, δηλαδή την κατάληψη της 1ης θέσης στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ τη νύχτα της 7ης Ιουλίου, τότε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη γαλλική πρωτεύουσα θα βρει πρώτο αντίπαλο τον Καναδά, στις 27 Ιουλίου, για τον Α΄ όμιλο! Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ισπανίας για τη 2η αγωνιστική στις 30 Ιουλίου, ενώ για την τελευταία αγωνιστική, στις 2 Αυγούστου, θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024