Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ  και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Χιλιοτραγουδισμένη εκείνη η ιδιαίτερη έγνοια του Ολυμπιακού να κρατά τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με ανθρώπους που προσέφεραν τις υπηρεσίες του και συνέβαλαν στην δημιουργία του σύγχρονου προφίλ του club.

Ο τρόπος που οι Ερυθρόλευκοι δημιουργούν όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια: Την ίδια που έστειλε τέλη Μάη στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Μάρκο Σίλβα ή άλλοτε αστέρια όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Ρομπέρτο, ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κλπ.

Ήρθαν τόσοι και θα ήταν εδώ στον τελικό του Europa Conference League άλλοι τόσοι αν δεν είχαν υποχρεώσεις: Ανάμεσα τους και ο Μίτσελ Γκονζάλες. Ο 61χρονος προπονητής με τις δύο θητείες στο μεγάλο λιμάνι. Είναι από τα τέλη του Οκτώβρη στη Σαουδική Αραβία, ο θρύλος της Ρεάλ –αντικαθιστώντας τον Ρόμπι Φάουλερ στον πάγκο της Αλ Καντσιά-. Και τα πάει τόσο καλά που κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίες και ετοιμάζεται για τις μάχες στο… κυρίως ταμπλό. Προ ημερών μάλιστα η ομάδα του προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη μιας και απέκτησε τον Νάτσο –ναι, τον αρχηγό της Ρεάλ-.
Φιλικό νο4

Γιατί η αναφορά στον Μίτσελ όμως; Διότι σύμφωνα με τους Σαουδάραβες, ο Ολυμπιακός θα τον βρει σύντομα στο διάβα του. Στον απέναντι πάγκο για το τέταρτο φιλικό του καλοκαιριού. Είναι να παίξουν στις 26/7 οι δύο ομάδες στο Ρότερνταμ, μια μέρα πριν η αποστολή των Ερυθρόλευκων θα επιστρέψει στην Αθήνα. Και προφανώς μια τέτοια «παρτίδα» είναι από μόνη της ιδιαίτερη. Και για τον Ολυμπιακό. Και για τον Μίτσελ που κατέκτησε δύο πρωτάθλημα και ένα νταμπλ στον Πειραιά. Και για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βεβαίως που έχει τη δική του… ιστορία κόντρα στον σχεδόν συνομήλικο, συμπατριώτη του.

Ο χάρτης
Πίσω στην pre-season όμως: Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει δημοσιοποιήσει κάτι για όσα έρχονται προσεχώς. Ίσως γιατί μπορεί να περιμένει ακόμη να υπογράψει κάποια «συμβόλαια» για τα φιλικά παιχνίδια κλπ-. Ίσως γιατί κάποια στιγμή θα θελήσει να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Τι ξέρουμε όμως ως εδώ; Ότι το τριήμερο 8-10/7, είναι τα εργομετρικά και η συγκέντρωση στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ότι στις 15 η αποστολή αναχωρεί για την Ολλανδία όπου θα παραμείνει ως τις 27. Εκεί θα δώσει και τα πρώτα τέσσερα φιλικά. Με έναν συγκεκριμένο τρόπο… Θέλει ο Μεντιλίμπαρ να γίνουν δύο σετ από παιχνίδια σε κοντινές ημερομηνίες. Ένα εύκολο και ένα δύσκολο. Προφανώς έχοντας κατά νου μια συγκεκριμένη μεθοδολογία
Μεθοδολογία

Με βάση όσα γράφτηκαν στην Ολλανδία οι δύο ομάδες της χώρας που θα παίξει ο Ολυμπιακός θα είναι ο Άγιαξ (19/7 το ανακοίνωσε ο Αίαντας) και η Ναϊμέγκεν. Αν ισχύει αυτό που έγραψαν στη Σαουδική Αραβία η Αλ Καντσιά του Μίτσελ θα είναι και αυτή στην εξίσωση. Και κάποια στιγμή ακούστηκε και το όνομα μιας ομάδας από το Ισραήλ που θα είναι εκείνες τις ημέρες στο Ρότερνταμ: Της Ασντόντ. Συνολικά η ιδέα είναι να γίνουν οκτώ φιλικά μέσα στο καλοκαίρι. Στην Ιταλία γράφτηκε ότι θα γίνει ένα παιχνίδι με τη Ρόμα -3/8- και στην Αγγλία ότι οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν την ομόσταυλη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Φάληρο -8/8-. Περιμένουμε να μάθουμε και τα άλλα δύο. Η pre- season θα ολοκληρωθεί στις 10/8. Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος…

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024