Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Λάρνακας 2-1: Αυστριακή υπόθεση το πρώτο φιλικό του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Λάρνακας 2-1: Αυστριακή υπόθεση το πρώτο φιλικό του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Σβαμπ και Μουργκ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας, δείχνοντας καλά δείγματα στο πρώτο φιλικό του στην Ολλανδία – Ανεπίσημο ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα για τους Καμαρά και Τσιφτή

Πρώτο δείγμα… θετικό για τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας, με τους δύο Αυστριακούς του, Στέφαν Σβαμπ και Τόμας Μουργκ να βρίσκουν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Καμπρέρα μείωσε σε 2-1 για τους Κύπριους, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια. Την πρώτη τους συμμετοχή για τους Θεσσαλονικείς έκαναν οι Μαντί Καμαρά και Αντώνης Τσιφτής.

«Αυστριακή» υπόθεση και 2-0 στο πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησε δύο καλές στιγμές, όμως οι προσπάθειες των Κουαλιάτα και Σβαμπ ανακόπηκαν από την κυπριακή άμυνα. Στο 28’ ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος μια γρήγορη αντεπίθεση.

Το γκολ είχε την… υπογραφή του Σβαμπ καθώς ξεκίνησε από την εξαιρετική μπαλιά στον χώρο από τον Αυστριακό στον Ντεσπόντοφ, εκείνος ζύγισε τις επιλογές του και με ωραία σέντρα βρήκε ξανά τον Σβαμπ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά και ανενόχλητος έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ Λάρνακας λίγο έλειψε να δώσει την άμεση απάντησή της, όμως σουτ του Φαράζ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Στο 39’ ο Σβαμπ από εκτελεστής έγινε δημιουργός, κι αφού συνεργάστηκε ιδανικά με τον Μουργκ, ο Αυστριακός πλάσαρε ωραία και έκανε το 2-0.

Πολλές αλλαγές στο δεύτερο, μείωσαν σε 2-1 οι Κύπριοι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λουτσέσκου άλλαξε όλη την 11αδα του ΠΑΟΚ, με τους Καμαρά και Τσιφτσή να κάνουν ανεπίσημο ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή της ομάδας, με την ΑΕΚ Λάρνακας να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 52′ η κυπριακή ομάδα μείωσε σε 2-1 εκμεταλλευόμενη το λάθος του Τσιφτή, ο οποίος έκανε κακή εκτίμηση και με κακή έξοδο έδωσε την ευκαιρία στον Καμπέρα να μειώσει σε 2-1.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμά της. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με το σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή να αποκρούεται από τον Αλομέροβιτς, ενώ ο Τσιφτσής είχε μια καλή απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Σάντσες κρατώντας το 2-1.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Κοτάρσκι, Οτο, Εκονγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Τσιφτσής, Σάστρε, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Τάισον, Μπράντον.

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024