Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία και οι… άλλοι

Η Ισπανία και οι… άλλοι

Οι Ισπανοί έχουν προσφέρει το καλύτερο θέαμα στο Euro και οι υπόλοιποι ακολουθούν...

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η φάση των 16 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έχουν σχηματιστεί τα «ζευγάρια» των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Μεγάλα παιχνίδια, μεγάλες «μάχες» και περιμένουμε το αν θα υπάρξουν και εκπλήξεις σε ότι αφορά τις τέσσερις ομάδες που θα συνεχίσουν στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με μια πρώτη ματιά στα τέσσερα «ζευγάρια» μπορεί κάποιος να πει ότι έχουμε δύο προημιτελικούς που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το παραμικρό και δύο άλλους που τα φαβορί είναι ευδιάκριτα.

Εδώ είναι όμως και η «παγίδα» της υπόθεσης καθώς κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι οι φανέλες και τα ονόματα των ομάδων, αλλά η εικόνα που έχουν παρουσιάσει στην διοργάνωση.

Ας μιλήσουμε λοιπόν με βάση την εικόνα και ας δούμε ένα προς ένα τα τέσσερα ζευγάρια.

1.ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης ανάμεσα σε δυο σπουδαίες ομάδες και το σίγουρο είναι πως και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα τους. Αυτό όμως που πρέπει να επισημανθεί πρώτα απ’ όλα είναι η αγωνιστική ανωτερότητα της Ισπανίας, με βάση αυτά που έχουμε δει στα τέσσερα ματς του Euro.

Οι Ισπανοί είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, είναι η ομάδα που παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο και το κυριότερο έχει ένα στυλ που «μπλοκάρει» κάθε αντίπαλο.

Η συνεχής κυκλοφορία της μπάλας μέχρι να βρεθεί ο διάδρομος για την τέλεια πάσα, είναι κάτι που κάνει με εκπληκτική μαεστρία η ισπανική ομάδα.

Την ίδια ώρα ο αντίπαλος της Ισπανίας πρέπει να κάνει απίστευτα νούμερα σε τρεξίματα και στο τέλος οι Ισπανοί βρίσκουν τη λύση.

Από την άλλη πλευρά η Γερμανία έχει το πείσμα που την διακρίνει και παλεύει όλα τα παιχνίδια της μέχρι το τέλος, ενώ έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Είναι όμως βέβαιο πως στη «ζυγαριά» η πλάστιγγα γέρνει στην πλευρά των Ισπανών.

Είπαμε, η Ισπανία είναι η κορυφαία ομάδα του τουρνουά κι αυτό το παραδέχονται όλοι.

2.Πορτογαλία – Γαλλία

Το δεύτερο μεγάλο «ζευγάρι» των προημιτελικών, καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο είναι όλα πιθανά. Έχουν οι Γάλλοι λόγω ονόματος ένα μικρό προβάδισμα; Το έχουν, αλλά λόγω ονόματος καθώς αν κρίνει κάποιος από την απόδοση των «τρικολόρ» στην διοργάνωση, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Δεν έχει πείσει η Γαλλία με την εικόνα της και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του Ντεσάν είναι ότι δεν βρίσκει εύκολα το γκολ.

Από την άλλη πλευρά η Πορτογαλία έχει δείξει καλά στοιχεία στα παιχνίδια της και είναι ομάδα που δημιουργεί φάσεις. Η μεσαία της γραμμή κάνει καλά την δουλειά της και η καλή κυκλοφορία μπάλας είναι ένα στοιχείο που προσφέρει πολλά στους Πορτογάλους.

3.Αγγλία – Ελβετία

Όσοι ψάχνετε για το ματς που ίσως δούμε την μεγάλη έκπληξη του Euro καλά θα κάνετει να «κυκλώσετε» το Αγγλία – Ελβετία. Κι αυτό όχι μόνο γιατί τα «λιοντάρια» δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους αλλά και για την εξαιρετική ομάδα που έχει η Ελβετία.

Οι Άγγλοι τα… χρειάστηκαν στο παιχνίδι με τους Σλοβάκους και ισοφάρισαν στο 95’ με την γκολάρα του Μπέλινγκχαμ, ενώ στην παράταση πήραν τη νίκη με 2-1.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δεν έχει δείξει κάτι ελκυστικό στην διοργάνωση και αν δεν βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή της θα έχει προβλήματα στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Η Ελβετία είναι ομάδα που τρέχει πολύ κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά σ’ ένα παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία.

Η ελβετική ομάδα δείχνει ικανή να κάνει την διαφορά και αν παίξει με την αυτοπεποίθηση που είχε κόντρα στους Ιταλούς, τότε είναι σε θέση να κάνει την ζημιά στους Άγγλους.

4.ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Κι εδώ το φαβορί είναι ξεκάθαρο, όχι μόνο λόγω ονόματος αλλά και λόγω αγωνιστικής κατάστασης με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ολλανδία έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι μετά την Ισπανία προσφέρει το πιο ωραίο θέαμα με το παιχνίδι της.

Είναι όμως αυτό αρκετό για να δώσει στους «οράνιε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro; Προφανώς όχι γιατί οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να «μπλοκάρουν» τα ατού των Ολλανδών, εστιάζοντας φυσικά στον Γκάκπο, αλλά και στον Ντεπάι, ο οποίος έχει έναν ελεύθερο ρόλο στην κορυφή της επίθεσης της Ολλανδίας.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η Ολλανδία δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την μαχητικότητα της Τουρκίας, αλλά ότι οι «οράνιε» έχουν εξαιρετική εικόνα στο τουρνουά, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Έχουν λοιπόν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση από το συγκεκριμένο «ζευγάρι».

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024